Ero sivun ”Jean-Lambert Tallien” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
p
fix
p
p (fix)
Tallien syntyi Pariissa, jossa hän kävi koulua ja toimi aluksi lakimiehen apulaisena. Hän toimi uransa eri vaiheissa myös sanomalehtimiehenä ja kirjoitti 1791 tutkielman Ranskan vallankumoukseen johtaneista syistä.
 
Tallienista tuli maltillisen Thermidoriens –puolueen johtaja autettuaan poliittisen uransa alussa syrjäyttämään [[Maximilien de Robespierre |[Robespierre]]n. Hän toimi mm. [[Pariisin kommuuni|Pariisin vallankumoushallinnon]] sihteerinä ja valittiin jo nuorena kansalliskonventtiin. Poliittisen uransa lopuksi hän kuului 500 neuvostoon, mutta maltillisen puolueen jäsenet syyttivät häntä terroristiksi toimiensa ylilyöntien ja omavaltaisuuden vuoksi.
 
Ollessaan palamassa [[Napoléon Bonaparte|Bonaparten]] Egyptin retkeltä Tallien joutui englantilaisten vangiksi. Oleskeltuaan jonkin aikaa Englannissa hän palasi Ranskaan 1802 ja sai hiukan myöhemmin Napoleonilta nimityksen [[Alicante]]n konsuliksi. Tallien joutui sairastuttuaan luopumaan tehtävästä, mutta hän onnistui saamaan eläkkeen. [[Bourbon-suku|Bourbonien]] valtaanpaluun jälkeen hän välttyi maastakarkotukselta, mutta päätyi suureen köyhyyteen. Tallien kuoli Pariisissa [[lepra]]an [[16. marraskuuta]] 1820.
9 508

muokkausta

Navigointivalikko