Ero sivun ”Glorfindel” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  15 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
p
'''Glorfindel''' on fiktiivinen [[haltia (Arda)|haltia]] [[J.R.R. Tolkien]]in kirjassa [[Taru sormusten herrasta]]. Hän on hahmo, joka ilmestyy muutamia kertoja [[Keski-maa]]n historiassa.
Glorfindel saapui aluksi Ñoldo-haltiana [[Gondolin]]iin, mutta Tuorin, Idrilin, Eärendilin ja monien muiden Gondolinista paon aikana [[Ardan aikajana|Ensimmäisellä ajalla]] hän auttaa heitä. Kun [[Balrog]] sulkee kaikki pakotiet ympäröivillä vuorilla, Glorfindel taistelee sitä vastaan kivisellä huipulla, ja molemmat saavat surmansa.
Glorfindel kuitenkin palaa [[Ardan aikajana|Kolmannella ajalla]] Fornostin taistelun lopussa ja myöhemmin [[Elrond [[Puolhaltia]]]] lähettää hänet [[Frodo Reppuli|Frodon]] oppaaksi [[Rivendell]]iin. On hyvin epätavallista, mutta ei mahdotonta, että haltia palaa Mandosin saleista takaisin Ardaan, mutta Glorfindelille näin kävi. Tolkien kertoi itse, että Glorfindel palasi [[Valar]]ienin käskystä [[Ardan aikajana|Toisella ajalla]] Istarin kanssa Ardaan, tai sitten vasta Sinisten Velhojen kanssa, tai sitten hän oli itse toinen Sinisistä velhoista.
Glorfindel oli se, joka ennusti [[Angmarin Noitakuningas|Angmarin Noitakuninkaasta]] että: ”Miehen kädestä hän ei tule kuolemaan”. Tämä ennustus toteutui kun [[Éowyn]], nainen, tappoi Noitakuninkaan Pellenorin kenttien taistelussa. Peter Jacksonin elokuvassa, [[Arwen]] korvaa Glorfindelin Frodon auttajana. Ralph Bakshin animaatioversiossa Glorfindel kirjoitettiin myös ulos, tällä kertaa hänet korvasi [[Legolas]].
 
251

muokkausta

Navigointivalikko