Ero sivun ”Paul Smith” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  16 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
 
p
 
== Historiaa ==
Vuonna [[1962]] koulunsa lopettanut 16-vuotias Paul Smith työskenteli varastosiivoojana [[NottighamNottingham]]issa, Englannissa. Tuolloin hänen intohimonsa oli urheilu ja tavoitteenaan tulla kilpapyöräilijäksi. 17-vuotiaana hän loukkaantui vakavasti ja joutui sairaalaan puoleksivuodeksi. ''Paul'' tutustui sairaalassa uusiin ystäviin, ja sairaalasta päästyään jatkoi heidän tapaamistaan paikallisessa taideopiskelijoiden suosimassa pubissa. He keskustelivat usein [[Andy Warhol|Warholista]], [[Piet Mondrian|Mondrianista]], [[David Bailey]]stä ja kuuntelivat [[Rolling Stones]]ia. Silloin ''Paul'' tiesi että hän halusi olla osa tuota värikästä ideoiden ja kokeiluiden maailmaa. Tyttöystävänsä, nykyisen vaimonsa ''Pauline Denyerin'' tukemana ja pienen säästösumman avulla ''Paul Smith'' avasi ensimmäisen pienen liikkeensä [[Nottigham]]issaNottinghamissa vuonna [[1970]]. Hän myös alkoi käydä iltaisin opiskelemassa räätälöintiä, ''Paulinen'' avustuksella ''Paul'' sai luotua mitä halusi. [[1976]] Hän esitteli ensimmäisen ''Paul Smith Ltd'' miestenmallistonsa [[Pariisi]]ssa.
 
== Paul Smith Limited==
Nykyään ''Paul Smith'' jatkaa edelleen yhtiönsä suunnittelijana ja johtajana. ''Paul Smith Ltd:llä'' on 12 eri kokoelmaa joihin kuuluu vaatteiden ja kenkien lisäksi mm. kelloja ja huonekaluja. Tuotteet suunnitellaan [[Nottigham]]issaNottinghamissa ja [[Lontoo]]ssa, ja ne valmistetaan Englannissa ja Italiassa[[Italia]]ssa, vain parhaista Italialaisista, [[Ranska]]liasista ja Brittiläisistä raaka-aineista.
''Paul Smith'' liikkeitä on 14 ympärimaailman, ja tuotteita myydään 35 erimaassa. ''Paul Smith'' aateloitiin vuonna [[2000]].
 

Navigointivalikko