Ero sivun ”Sant’Agnese in Agone” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun ”Sant´Agnese in Agone” uudelle nimelle ”Sant’Agnese in Agone”: painomerkki puolilainausmerkiksi
kuva, kielilinkit
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Parione - s Agnese in Agone 1020587.JPG|thumb|Sant’Agnese in Agonen julkisivua]]
'''Sant´Agnes in Agone''' on kirkko [[Piazza Navona]]n laidalla [[Rooma]]ssa. Se rakennetiin Domitianuksen rakennuttaman stadionin katsomoiden päälle, joiden jäännökset on vielä näkyvissä kirkon kryptassa. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tapahtui legendan mukaan pyhän Agnesin marttyyriteko. [[Paavi Innocentius X]]:n toimesta kirkon rakensi Girolamo Rainaldi 1600-luvulla. Alun perin kirkosta piti tulla [[Palazzo Pamphilj]]in palatsikirkoksi, mutta 1670-luvulla siitä tehtiin yleinen kirkko. Julkisivua hallitsee korkea kupoli, jonka molemmilla puolilla on baldakiinimaiset kellotornit. Tyyliltään kirkko edustaa [[barokki]]a. Korkean kupolin freskot maalasi Ciro Ferri.


'''Sant’Agnes in Agone''' on kirkko [[Piazza Navona]]n laidalla [[Rooma]]ssa. Se rakennetiin Domitianuksen rakennuttaman stadionin katsomoiden päälle, joiden jäännökset ovat näkyvissä kirkon kryptassa. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tapahtui legendan mukaan pyhän Agnesin marttyyriteko. Sen rakensi Girolamo Rainaldi paavi [[Innocentius X|Innocentius X:n]] käskystä 1600-luvulla. Alun perin kirkosta piti tulla [[Palazzo Pamphilj]]in palatsikirkoksi, mutta 1670-luvulla siitä tehtiin yleinen kirkko. Julkisivua hallitsee korkea kupoli, jonka molemmilla puolilla on baldakiinimaiset kellotornit. Tyyliltään kirkko edustaa [[barokki]]a. Korkean kupolin freskot maalasi Ciro Ferri.


[[Luokka:Rooman rakennukset ja rakennelmat]]
[[Luokka:Rooman rakennukset ja rakennelmat]]

[[de:Sant’Agnese in Agone]]
[[en:Sant'Agnese in Agone]]
[[fr:Église Sainte-Agnès en Agone]]
[[it:Chiesa di Sant'Agnese in Agone]]
[[nl:Sant'Agnese in Agone]]
[[sv:Sant'Agnese in Agone]]

Versio 30. elokuuta 2008 kello 12.15

Sant’Agnese in Agonen julkisivua

Sant’Agnes in Agone on kirkko Piazza Navonan laidalla Roomassa. Se rakennetiin Domitianuksen rakennuttaman stadionin katsomoiden päälle, joiden jäännökset ovat näkyvissä kirkon kryptassa. Kirkko on rakennettu paikalle, jossa tapahtui legendan mukaan pyhän Agnesin marttyyriteko. Sen rakensi Girolamo Rainaldi paavi Innocentius X:n käskystä 1600-luvulla. Alun perin kirkosta piti tulla Palazzo Pamphiljin palatsikirkoksi, mutta 1670-luvulla siitä tehtiin yleinen kirkko. Julkisivua hallitsee korkea kupoli, jonka molemmilla puolilla on baldakiinimaiset kellotornit. Tyyliltään kirkko edustaa barokkia. Korkean kupolin freskot maalasi Ciro Ferri.