Ero sivun ”Württemberg-Hohenzollern” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Suedweststaat.png|thumb|Württemberg-Hohenzollernin osavaltio punaisella.]]
[[Kuva:Suedweststaat.png|thumb|Württemberg-Hohenzollernin osavaltio punaisella.]]
'''Württemberg-Hohenzollern''' oli vuosien 1949 ja 1952 välisenä aikana toiminut [[Saksan liittotasavalta (1949–1990)|Saksan liittotasavallan]] osavaltio. Se koostui entisen [[Württemberg]]in kuningaskunnan eteläosasta ja entisestä [[preussi]]laisesta Hohenzollernin hallintoalueesta. Osavaltion pääkaupunki oli [[Tübingen]] ja se kattoi 10 406 neliökilometrin suuruisen alueen. Asukkaita osavaltiossa oli noin miljoona.
'''Württemberg-Hohenzollern''' oli vuosien 1949 ja 1952 välisenä aikana toiminut [[Saksa|Saksan liittotasavallan]] osavaltio. Se koostui entisen [[Württemberg]]in kuningaskunnan eteläosasta ja entisestä [[preussi]]laisesta Hohenzollernin hallintoalueesta. Osavaltion pääkaupunki oli [[Tübingen]] ja se kattoi 10 406 neliökilometrin suuruisen alueen. Asukkaita osavaltiossa oli noin miljoona.


== Historia ==
== Historia ==

Versio 30. elokuuta 2008 kello 08.05

Württemberg-Hohenzollernin osavaltio punaisella.

Württemberg-Hohenzollern oli vuosien 1949 ja 1952 välisenä aikana toiminut Saksan liittotasavallan osavaltio. Se koostui entisen Württembergin kuningaskunnan eteläosasta ja entisestä preussilaisesta Hohenzollernin hallintoalueesta. Osavaltion pääkaupunki oli Tübingen ja se kattoi 10 406 neliökilometrin suuruisen alueen. Asukkaita osavaltiossa oli noin miljoona.

Historia

Vuonna 1945 luotiin Württemberg-Hohenzollernin alue osaksi Ranskan miehitysvyöhykettä Saksassa. Alueesta tuli yksi Saksan liittotasavallan osavaltiosta liittotasavallan perustamisen yhteydessä 23. toukokuuta vuonna 1949. Vuoden 1951 joulukuussa pidettiin kansanäänestys Württemberg-Hohenzollernin, Württemberg-Badenin ja Badenin osavaltioiden yhdistämisestä. Kaikki kolme osavaltiota yhdistettiin Baden-Württembergin osavaltioksi 25. huhtikuuuta 1952.

Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.