Ero sivun ”Fredericton” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ca:Fredericton
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: gd:Fredericton
Rivi 34: Rivi 34:
[[eo:Frederiktono (Nov-Brunsviko)]]
[[eo:Frederiktono (Nov-Brunsviko)]]
[[fr:Fredericton]]
[[fr:Fredericton]]
[[gd:Fredericton]]
[[ko:프레더릭턴]]
[[ko:프레더릭턴]]
[[it:Fredericton]]
[[it:Fredericton]]

Versio 29. elokuuta 2008 kello 06.24

Frederictonin keskustaa. Takana kaupungintalo, edessä oikeustalo.

Fredericton on New Brunswickin provinssin pääkaupunki Kanadassa. Kaupungin pinta-ala on 131,23 neliökilometriä. Väkiluku vuonna 2001 oli 47 560 ja väestötiheys 362,4 asukasta neliökilometrillä. Fredericton on väkiluvultaan New Brunswickin kolmanneksi suurin kaupunki Saint Johnin ja Monctonin jälkeen.

Fredericton sijaitsee Yorkin piirikunnassa provinssin länsiosassa. Saint John -joki virtaa kaupungin läpi halkaisten sen länsi-itä-suunnassa.

Fredericton on New Brunswickin kulttuurin, taiteen ja koulutuksen keskus. Kaupungissa sijaitsee kaksi yliopistoa, University of New Brunswick ja St. Thomas University. Muita merkittäviä rakennuksia ovat muun muassa Beaverbrookin paroni Max Aitkenin lahjoittaman yksityiskokoelman sisältävä Beaverbrook Art Gallery, anglikaaninen tuomiokirkko Christ Church Cathedral, provinssin urheilusuuruuksien saavutuksia esittelevä New Brunswick Sports Hall of Fame sekä provinssin kuvernöörin virka-asuntona toimiva Old Government House. 15 kilometriä kaupungin keskustasta itään sijaitsee Greater Fredericton Airport, joka on muun muassa Air Canadan ja Deltan käytössä.

Frederictonista olivat kotoisin jääkiekkoseurat Fredericton Express (1981–1988) ja Fredericton Canadiens (1990–1999), jotka pelasivat AHL-liigassa.

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Fredericton.

Malline:Tynkä/Kanada