Ero sivun ”Youth For Understanding” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(AWB)
YFU:n vaihto-oppilastoiminta laajentui nopeasti eri puolille maailmaa. Suomen YFU perustettiin helsinkiläisten vanhempien ja opettajien yhteistoiminnan tuloksena vuonna 1958 ja sen jälkeen, lähes 50 toimintavuoden aikana, yli 13 000 suomalaista on ollut YFU:n kautta vaihto-oppilaana. Järjestö rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1972 ja YFU on kautta vuosien nauttinut valtiovallan arvostusta ja luottamusta yhtenä Suomen vanhimmista ja suurimmista vaihto-oppilasjärjestöistä. YFU on ollut valtionavun piirissä vuodesta 1982. Opetushallituksen myöntämästä määrärahasta jaetaan vuosittain 500-1500€ apurahoja vähävaraisille vaihto-oppilaille vaihto-oppilasvuoden kustannuksien kattamiseen.
 
Suomen YFU:n kautta vaihto-oppilaaksi voi lähteä Yhdysvaltojen ja Kanadan lisäksi 30 eri maahan Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa sekä muissa kaukomaissa (esim.esimerkiksi Japani, Kiina, Thaimaa, Etelä-Afrikka) kesäksi, lukukaudeksi tai vuodeksi. Vuosittain Suomeen tulee ulkomaisia YFU:n vaihto-oppilaita noin 80.
 
Maailmanlaajuisesti YFU:n toiminta perustuu [[vapaaehtoistyö]]hön, eivätkä esimerkiksi isäntäperheet saa vaihto-oppilaan ottamisesta kotiinsa rahallista korvausta. Pelkästään Suomessa aktiivisia vapaaehtoisia on kaikilla suurimmilla paikkakunnilla yli 400 henkilöä. Järjestö viettää 50-vuotisjuhlaansa vuonna 2008. Presidentti [[Martti Ahtisaari]] toimii juhlavuoden suojelijana.

Navigointivalikko