Ero sivun ”Salsa (tanssi)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: af:Salsa (dans)
TXiKiBoT (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: vi:Salsa
Rivi 41: Rivi 41:
[[ro:Salsa]]
[[ro:Salsa]]
[[sv:Salsa (dans)]]
[[sv:Salsa (dans)]]
[[vi:Salsa]]
[[tr:Salsa (dans)]]
[[tr:Salsa (dans)]]
[[uk:Сальса]]
[[uk:Сальса]]

Versio 17. elokuuta 2008 kello 01.22

salsa-tanssia

Salsa on eräs latinalaisamerikkalaisen tanssin muoto. Salsaa tanssitaan paritanssina, mutta sitä voi harjoitella myös yksinään. Salsalle ominaista on kissamaisen viettelevä olemus ja nopeat lantion liikkeet.

Salsa-tanssiin liittyy salsa-musiikki. Sana on espanjaa ja tarkoittaa kastiketta. Salsa-musiikin rytmi on tyypillisesti kahdeksanjakoinen. Yleensä tanssissa on kolme askelta neljää iskua kohti. Salsa-tanssijat eivät myöskään liiku lattialla kovin paljon, vaan tanssivat melko lailla paikoillaan.

Salsa jakaantuu kahteen tyylisuuntaan. Niin sanotuissa poikkivartalotyyleissä (cross-body style) nainen ja mies liikkuvat käytännössä toisiaan vastakkain ja toistensa ympäri linjassa koko ajan. Kuubalaisessa salsassa liikerata muistuttaa pyöristynyttä kolmiota. Tunnetuimmat poikkivartalotyylit tunnetaan nimillä New York Style ja Los Angeles Style.

Poikkivartalotyylejä kutsutaan joskus myös kansainväliseksi tyyliksi. Ne eroavat liikeradoiltaan kuubalaisesta parisalsasta. Käytännössä kuubalaista salsaa ja poikkivartalotyylejä voi pitää eri tansseina, joissa on kuitenkin sama rytmi ja samankaltaisia kuvioita.

Suomessa tanssitaan pääasiassa kuubalaista parisalsaa. Aktiivisimmat salsayhteisöt löytyvät Helsingistä ja Tampereelta.

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Tanssi

Malline:Link GA