Ero sivun ”Trap” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
18 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
(t, vl)
pEi muokkausyhteenvetoa
'''Trap''' on [[skeet|skeetin]] ohella toinen olympialaji haulikkoammunnassa. Trap-lajeja ovat kansalliset-(1-trap,A-trap, metsästys-trap) ja kansainväliset olympia- ja kaksoistrap.
 
Kansallisissa trap-lajeissa on aina 5viisi ampumapaikkaa suorassa linjassa ja kiekonheitin sijaitsee 15 metrin päässä ampumapaikkojen etupuolella (metsästystrapissa 10 m). [[Savikiekko (ammunta)|Kiekko]] lähtee aina ampujan pyynnöstä, useimmilla radoilla [[mikrofonilähetin|mikrofonilähettimen]] välityksellä. Heittimenä käytetään automaattista heitintä, jossa on muuttuva heittokorkeus,-nopeus ja sivukulma, kunkin alalajin sääntöjen mukaisesti.
 
Olympia-trapissa on heitinhaudassa 15 heitintä, jotka säädetään kiinteiksi tietyn sheeman mukaan. Eli kunkin ampumapaikan edessä on kolmen heittimen muodostama ryhmä, jossa reunaheittimet heittävät kiekon jyrkemmässä kulmassa kuin keskiheitin. Ampujalla on käytettävissä kaksi laukausta/kiekko kiekkoa kohti.
 
Kaksoistrapissa heitetään kaksi kiekkoa kerralla myös ennalta säädetyn sheeman mukaan. Ampujalla on käytössään yksi laukaus/kiekko kiekkoa kohti.
 
==Aiheesta muualla ==
20 551

muokkausta

Navigointivalikko