Ero sivun ”Karam Ibrahim” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SM (keskustelu | muokkaukset)
p siirsi sivun ”Karam Gaber” uudelle nimelle ”Karam Ibrahim
SM (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 22: Rivi 22:


[[Luokka:Egyptiläiset kreikkalais-roomalaisen tyylin painijat|Ibrahim, Karam]]
[[Luokka:Egyptiläiset kreikkalais-roomalaisen tyylin painijat|Ibrahim, Karam]]
[[Luokka:Egyptiläiset olympiavoittajat|Gaber, Karam]]
[[Luokka:Egyptiläiset olympiavoittajat|Ibrahim, Karam]]
[[Luokka:Egyptiläiset vapaaottelijat|Gaber, Karam]]
[[Luokka:Egyptiläiset vapaaottelijat|Ibrahim, Karam]]





Versio 2. elokuuta 2008 kello 00.17

Mitalit
Maa: Egypti Egypti
Kreikkalais-roomalainen paini
Kesäolympialaiset
Kultaa Kultaa Ateena 2004 96 kg

Karam Mohammed Gaber Ibrahim (s. 1. syyskuuta 1979 Aleksandria) on egyptiläinen kreikkalais-roomalaisen tyylin painija ja olympiavoittaja.

Ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan, vuoden 1997 Afrikan-mestaruuskisoissa Ibrahim voitti kultamitalin 76-kiloisten sarjassa. Samana vuonna Välimeren kisoissa hän saavutti pronssia. Samana vuonna hän saavutti pronssia myös juniorien MM-kisoissa ja voitti kultamitailn Pan-Arabialaisissa kisosisa. Vuonna 1998 Ibrahim siirtyi painoluokkaa ylemmäs ja voitti huhtikuussa Afrikan-mestaruuden kreikkalais-roomalaisessa painissa 85-kiloisissa ja saavutti pronssia vapaapainissa 97-kiloisissa. Juniorien MM-kisoissa hän sijoittui pronssille 83-kiloisissa. Vielä samana syksynä hän voitti kultamitailn Pan-Afrikan kisoissa.

Vuonna 2000 Ibrahim epäonnistui pääsemään Sydneyn olympialaisiin, mutta voitti jälleen 97-kiloisissa sekä Afrikan että Välimeren mestaruuden. Seuraavana vuonna hän voitti oman sarjansa maailmancupissa, mutta jäi Patraksen MM-kisoissa vasta sijalle 14. Vuonna 2002 tuli jälleen Afrikan mestaruus, ja Moskovan MM-kisoista hän saavutti ensimmäisen MM-mitalinsa, hopeisen, hävittyään loppuottelussa turkkilaiselle Mehmet Özalille. Ibrahim voitti samana vuonna myös oman sarjansa maailmancupissa. Vuonna 2003 Gaber saavutti jälleen MM-hopeaa Créteilin kisoista hävittyään loppuottelussa ruotsalaiselle Martin Lidbergille. Samana vuonna hän voitti kultamitalin Afrikan kisoista.

Vuonna 2004 Ibrahim pääsi vihdoin olympialaisiin, jotka käytiin Ateenassa. Hän eteni 96-kiloisten sarjassaan loppuotteluun, missä kukisti georgilaisen Ramaz Nozadzen selkeällä piste-erolla ja voitti olympiakultaa. Ibrahim voitti Afrikan-mestaruudet myös vuosina 20052007 samoin kuin Välimeren kisat vuonna 2005 ja Afrikan kisat vuonna 2007. 2006 MM-kisoissa hän jäi sijalle 19. Toukokuussa 2008 hän voitti Novi Sadissa käydyn olympiakarsintaturnauksen ja painii Pekingin olympialaisissa.

Ibrahim kokeili uudenvuodenaattona 2004 myös vapaaottelua K-1:n Dynamite!!-tapahtumasa, mutta hävisi ottelunsa Kazyuki Fujitaa vastaan reilun minuutin jälkeen tyrmäyksellä.

Lähde

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.