Ero sivun ”Nurmiherkkusieni” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
fix
Rivi 1: Rivi 1:
'''Nurmiherkkusieni''' (''Agaricus campestris'') on valkoinen ruohikoissa, nurmikoilla ja niityillä viihtyvä valkoinen herkkusienilaji. Sen heltat ovat nuorilla sienillä punertavat, vanhemmilla tummanruskeat. Sieni on hyvä ruokasieni, mutta sitä ei pidä poimia teollisuuslaitosten tai liikenneväylien varrelta, koska sieni saattaa kerätä itseensä raskasmetalleja.
'''Nurmiherkkusieni''' (''Agaricus campestris'') on valkoinen ruohikoissa, nurmikoilla ja niityillä viihtyvä valkoinen [[herkkusienet|herkkusienilaji]]. Sen heltat ovat nuorilla sienillä punertavat, vanhemmilla tummanruskeat. Sieni on hyvä ruokasieni, mutta sitä ei pidä poimia teollisuuslaitosten tai liikenneväylien varrelta, koska sieni saattaa kerätä itseensä [[raskasmetalli|raskasmetalleja]].


Lähteet:
==Lähteet==
* [[WSOY]]:n Suuri sienikirja s. 163
* [[WSOY]]:n ''Suuri sienikirja'' s. 163


{{tynkä/Sieni}}
{{tynkä/Sieni}}
{{korjattava/takso}}
{{korjattava/takso}}

[[Luokka:Herkkusienet]]

Versio 1. elokuuta 2008 kello 14.16

Nurmiherkkusieni (Agaricus campestris) on valkoinen ruohikoissa, nurmikoilla ja niityillä viihtyvä valkoinen herkkusienilaji. Sen heltat ovat nuorilla sienillä punertavat, vanhemmilla tummanruskeat. Sieni on hyvä ruokasieni, mutta sitä ei pidä poimia teollisuuslaitosten tai liikenneväylien varrelta, koska sieni saattaa kerätä itseensä raskasmetalleja.

Lähteet

  • WSOY:n Suuri sienikirja s. 163
Tämä sieniin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.