Ero sivun ”Georgi Špagin” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Thijs!bot (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Georgi Špagin''' ({{k-ru|Георгий Семёнович Шпагин}} ([[29. huhtikuuta]] [[1897]], Kljušnikovo, [[Venäjä]] [[6. helmikuuta]] [[1953]], Vjatskije Poljany, [[Neuvostoliitto]]) oli venäläinen asesuunnittelija, joka suunnitteli mm. [[PPSh-41]]-konepistoolin.
'''Georgi Semjonovitš Špagin''' ({{k-ru|Георгий Семёнович Шпагин}} ([[29. huhtikuuta]] [[1897]], Kljušnikovo, [[Venäjä]] [[6. helmikuuta]] [[1953]], [[Moskova]], [[Neuvostoliitto]]) oli venäläinen asesuunnittelija, joka suunnitteli mm. [[PPŠ-41]]-konepistoolin.


Špagin tuli vuonna 1920 Kovrovin asepajalle, jossa hänen lahjakkuutensa huomattiin, ja 1922 hän ryhtyi työskentelemään [[Vasili Degtjarjov]]in apulaisena ja työtoverina. Hänen osallistumisensa isokaliiperisen DK-konekiväärin suunnitteluun johti myöhemmin siitä kehitetyn [[DSK-38]]-aseen kehittämiseen.
Špagin tuli vuonna 1920 Kovrovin asepajalle, jossa hänen lahjakkuutensa huomattiin, ja 1922 hän ryhtyi työskentelemään [[Vasili Degtjarjov]]in apulaisena ja työtoverina. Hän osallistui isokaliiperisen DK-konekiväärin ja myöhemmin siitä kehitetyn [[DSK-38]]-aseen suunnitteluun.


Špagin on haudattu [[Moskovan Kreml]]in muuriin.
Špagin on haudattu [[Moskovan Kreml]]in muuriin.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[http://www.ppsh41.com/GS.htm Georgii Shpagin]
*[http://www.ppsh41.com/GS.htm Georgi Špagin]





Versio 27. heinäkuuta 2008 kello 19.43

Georgi Semjonovitš Špagin (ven. Георгий Семёнович Шпагин (29. huhtikuuta 1897, Kljušnikovo, Venäjä6. helmikuuta 1953, Moskova, Neuvostoliitto) oli venäläinen asesuunnittelija, joka suunnitteli mm. PPŠ-41-konepistoolin.

Špagin tuli vuonna 1920 Kovrovin asepajalle, jossa hänen lahjakkuutensa huomattiin, ja 1922 hän ryhtyi työskentelemään Vasili Degtjarjovin apulaisena ja työtoverina. Hän osallistui isokaliiperisen DK-konekiväärin ja myöhemmin siitä kehitetyn DSK-38-aseen suunnitteluun.

Špagin on haudattu Moskovan Kremlin muuriin.

Aiheesta muualla


Malline:Tynkä/Neuvostoliitto