Ero sivun ”Tyrvään Sanomat” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+ Tyrvään Sanomat Oy + linkkejä
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 23: Rivi 23:


[[Luokka:Suomalaiset sanomalehdet]]
[[Luokka:Suomalaiset sanomalehdet]]
[[Luokka:Vammala]]

Versio 22. heinäkuuta 2008 kello 18.13

Tyrvään Sanomat on Vammalan talousalueen lehti. Se on Suomen vanhin paikallislehti. Lehti on perustettu 1894, perustaja oli Oskari Söderholm (myöh. Vettenranta).

Lehteä julkaisee Tyrvään Sanomat Oy. Yhtiö julkaisee myös paikallislehti Paikallissanomia ja paikallisesti kiinnostavaa kirjallisuutta. Yhtiöllä on mainostoimisto Idea-mainos.

Aloittaessaan Tyrvään Sanomat ilmestyi kerran kuussa, sen jälkeen kolmesti viikossa. Vuoden 2008 alusta lehti ilmestyy kaksi kertaa viikossa. Sen levikki on 7 178 kpl (LT 2005). Lehden päätoimittaja on Toni Viljanmaa.

Tyrvään Sanomat Oy:n toimitusjohtajana on vuodesta 1986 lähtien toiminut Tapio Rautajoki. Hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Rautajoki.[1]

Kirjallisuutta

  • Olavi Heinonen, Kustantajana Oy Tyrvään Sanomat. Oy Tyrvään Sanomat. Vammala 1998.
  • Pirjo Santonen, Paikallislehden sisältö. 75-vuotias Tyrvään Sanomat ympäristönsä kuvastimena. Tyrvään Sanomat ja Paikallislehtien liitto. Pro gradu -työ. Vammala 1968.
  • Sem J. Wahl, Piirteitä opettaja Oskari Vettenrannan elämästä. Tyrvään seudun Museo- ja Kotiseutuyhdistyksen julkaisuja XLIV. Eripainos Tyrvään Sanomista v:lta 1965–66. Vammala 1966.
  • Tuula Puranen, Elina Noppari ja Risto Kunelius, "ja sitten ehtoolla oikein ajan kanssa". Kolme näkökulmaa Tyrvään Sanomiin 1999. Journalismin tutkimusyksikkö, Tampereen yliopisto. Tampere 1999

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.