Ero sivun ”Tuulastus” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p typo
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tuulastus''' on [[kalastus]]laji, jota harrastetaan pimeinä syysöinä. Tuulastaminen tapahtuu [[soutuvene]]ellä, jossa tuulastaja seisoo tai on polvillaan veneen kokassa ja koettaa iskeä kaloja pitkävartisella [[atrain|atraimella]]. Kalat havaitaan kirkkaan tuulastusvalon avulla, joka on kiinnitetty veneen kokkaan. Perinteisesti tuulastusvalona käytettiin veneen kokassa olevassa koussikassa palavia tervaksia. Seuraava kehitysaskel oli petroolilamppu, joiden yleisiä merkkejä ovat Hasag Petromax ja Tilley. Nykyään käytetään usein sähkövaloa, joka voi olla tuulastajan kädessä tai kiinnitetty päähän kuten suunnistusvalot. Tuulastuksessa tuulastaja sauvoo venettä atraimen varren avulla matalassa rantavedessä ja koettaa löytää näkökenttään iskettäviä kaloja. Veneen perässä olevasta melojasta on myös suuri apu. Tyypillisimpiä tuulastuksen saaliskaloja ovat [[hauki]], [[lahna]], [[särkikalat]] ja [[ahven]]. Paras tuulastuskeli on tyyni pimeä syysilta ja yö.
'''Tuulastus''' on [[kalastus]]laji, jota harrastetaan yleisesti pimeinä [[Syksy|syysöinä]]. Tuulastaminen tapahtuu [[soutuvene]]ellä, jossa tuulastaja seisoo tai on polvillaan veneen kokassa ja koettaa iskeä kaloja pitkävartisella [[atrain|atraimella]]. Kalat havaitaan kirkkaan tuulastusvalon avulla, joka on kiinnitetty veneen kokkaan. Perinteisesti tuulastusvalona käytettiin veneen kokassa olevassa koussikassa palavia tervaksia. Seuraava kehitysaskel oli petroolilamppu, joiden yleisiä merkkejä ovat Hasag Petromax ja Tilley. Nykyään käytetään usein sähkövaloa, joka voi olla tuulastajan kädessä tai kiinnitetty päähän kuten suunnistusvalot. Tuulastuksessa tuulastaja sauvoo venettä atraimen varren avulla matalassa rantavedessä ja koettaa löytää näkökenttään iskettäviä kaloja. Veneen perässä olevasta melojasta on myös suuri apu. Tyypillisimpiä tuulastuksen saaliskaloja ovat [[hauki]], [[lahna]], [[särkikalat]] ja [[ahven]]. Paras tuulastuskeli on tyyni pimeä syysilta ja [[]].


[[Luokka:Kalastus]]
[[Luokka:Kalastus]]

Versio 16. heinäkuuta 2008 kello 17.11

Tuulastus on kalastuslaji, jota harrastetaan yleisesti pimeinä syysöinä. Tuulastaminen tapahtuu soutuveneellä, jossa tuulastaja seisoo tai on polvillaan veneen kokassa ja koettaa iskeä kaloja pitkävartisella atraimella. Kalat havaitaan kirkkaan tuulastusvalon avulla, joka on kiinnitetty veneen kokkaan. Perinteisesti tuulastusvalona käytettiin veneen kokassa olevassa koussikassa palavia tervaksia. Seuraava kehitysaskel oli petroolilamppu, joiden yleisiä merkkejä ovat Hasag Petromax ja Tilley. Nykyään käytetään usein sähkövaloa, joka voi olla tuulastajan kädessä tai kiinnitetty päähän kuten suunnistusvalot. Tuulastuksessa tuulastaja sauvoo venettä atraimen varren avulla matalassa rantavedessä ja koettaa löytää näkökenttään iskettäviä kaloja. Veneen perässä olevasta melojasta on myös suuri apu. Tyypillisimpiä tuulastuksen saaliskaloja ovat hauki, lahna, särkikalat ja ahven. Paras tuulastuskeli on tyyni pimeä syysilta ja .