Ero sivun ”Laitialanselkä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
60 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (malline-fix)
'''Laitialanselkä''' on [[Vesijärvi|Vesijärven]] lounainen selkä. Se käsittää [[Hollolan kirkonkylä]]n luoteispuoleiset vesialueet itäisenä rajanaan [[Enonselkä]]. Laitialanselän rannat ovat kaislikkoa ja rantapeltoisena maaseutumaisena ympäristönä siellä on runsaasti vesilintuja. Laitialasellälle laskee [[Hammonjoki]]. Laitialanselkä jatkuu [[Manskivi|Manskiveen]], jonka pohjoispuolellaAlueella on [[AsikkalaLaasonpohja]]n [[Viitaila]].neljä Hollolan kirkonkylässä ja siitä itään Laitialanselällä sijaitsevat [[Hollolan seurakunta|Hollolan seurakunnan]] [[Parinpellon leirikeskus]]luonnonsuojelualuetta.
 
Laitialasellälle laskee [[Hammonjoki]]. Laitialanselkä jatkuu [[Manskivi|Manskiveen]], jonka pohjoispuolella on [[Asikkala]]n [[Viitaila]]. Hollolan kirkonkylässä ja siitä itään Laitialanselällä sijaitsevat [[Hollolan seurakunta|Hollolan seurakunnan]] [[Parinpellon leirikeskus]].
 
Laitialanselän rannalla on mm. [[Laitialan kartano]] sekä Hollolan kunnan [[Manskiven toimintakeskus]], joka nykyään on pääasiassa kunnan nuorisotoimen käytössä. Manskiven toimintakeskus ja Parinpellon leirikeskus voivat tarjota majoitusta myös ulkopuolisille ryhmille.
11 685

muokkausta

Navigointivalikko