Ero sivun ”Saalinki” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 069 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
Muokkausta, kuvia, lisäystä
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
(Muokkausta, kuvia, lisäystä)
[[Kuva:Ship-toprig-nr.png|thumb|right|Saalinki (3), Vantti (4)]]
'''Saalinki''' on veneen mastossa oleva poikittaisrakenne, jota käytetään etupäässä viirien ja merkkilippujen kiinnityspisteenä. Purjeveneessä saalingin päätarkoitus on tukevoittaa mastoa.
[[kuva:79526258 52590be4da o.jpg|thumb|Kolme saalinkiparia mastossa]]
'''Saalinki''' on veneen mastossa oleva poikittaisrakenne, jota käytetään etupäässä viirien ja merkkilippujen kiinnityspisteenä. Purjeveneessä saalingin päätarkoitus on tukevoittaa mastoa.
 
== Purjevene ==
''Purjeveneessä'' alin saalinki on yleensä noin kolmen metrin korkeudella; sen pituus ja niiden määrä riippuu veneen ja maston koosta, mutta keskiverto on noin 40 cm kummallekin puolelle. Saalingin kärjen kautta kulkee [[vantti]].
''Purjeveneessä'' alin saalinki on yleensä noin kolmen metrin korkeudella; sen pituus ja niiden määrä riippuu veneen ja maston pituudesta, mutta keskiverto on noin 40 cm kummallekin puolelle. Saalingin kärjen kautta kulkee [[vantti]]. Saalingit lisäävät vanttien kanssa yhdessä toimiessaan maston vääntölujuutta. Kolmiomainen rakenne muuttaa tuulen ja purjeen aiheuttaman [[taivutusmomentti|taivutusmomentin]] vedoksi (vanttiin) ja puristukseksi (saalinkiin). Ilman saalinkeja maston paksuus ja siten myös paino olisi huomattavasti suurempi. Saalinkien lukumäärä antaa myös karkean suuruusluokan purjeveneen koosta sen ollessa kaukana.
 
== Moottorivene ==
Saalingin kärjessä ja joskus myös puolivälissä on nostimet viireille. Oikeanpuoleinen saalinki on arvokkaampi: siihen nostetaan [[komentoviiri|komento-]] [[pätevyysviiri|pätevyys]]- ja [[seuraviiri]]t. Vasemmanpuoleinen saalinki on merkinantoa varten; sinne voi nostaa vaikkapa destinaatiolipun eli ulkomaille mennessä nostettavan kohdemaan pienoislipun. Ulkomailla oltaessa omat viirit siirretään vasempaan saalinkiin ja kyseisen maan lippu eli ns. kohteliaisuuslippu nostetaan oikealle puolelle.
Moottoriveneessä saalinki liittyy tavallisimmin hytin katolla tai tuulilasiveneissä keulakannella olevaan valomastoon, johon on sijoitettu aluksen kulkuvalot. Tällöin saalinkeja käytetään vain liputukseen.
 
== Liput saalingissa ==
[[Kuva:Viiristo.png|thumb|'''Helsingin Navigaattorit ry''':n viirit saalingissa arvojärjestyksessä: ylimpänä seuran [[kommodori]]n leveäviiri, sen alla Suomen Navigaatioliiton avomerilaivurin viiri kommodorin tunnuksella ja alimpana [[Seuraviiri]]]]
SaalinginSaalinkien kärjessä ja joskus myös puolivälissä on nostimet viireille ja [[viestiliput|vietilipuille]. Yleissääntö on vasemmalle viestit, oikealle kohteliaisuusliput ja viirit. Oikeanpuoleinen saalinki on arvokkaampi: siihen nostetaan [[komentoviiri|komento-]] [[pätevyysviiri|pätevyys]]- ja [[seuraviiri]]t. Vasemmanpuoleinen saalinki on merkinantoa varten; sinne voi nostaa vaikkapa destinaatiolipun eli ulkomaille mennessä nostettavan kohdemaan pienoislipun. Ulkomailla oltaessa omat viirit siirretään vasempaan saalinkiin ja kyseisen maan lippu eli ns. kohteliaisuuslippu nostetaan oikealle puolelle.
Viirien järjestys on tärkeä: ylimmäksi tulee aina [[pursilippu|pursilipusta]] johdettu eli veneenomistajan, kunniajäsenen, [[kommodori]]n tai varakommodorin viiri, sen alle [[pätevyysviiri]] ja alimmaksi [[seuraviiri]].
 
Samoin jos ulkomailla vuokraa veneen niin oman maan lipun voi nostaa oikeanpuoleiseen saalinkiin; perälippunahanperälippu on silloin sen maan lippu mihin vene on rekisteröity. Jos taas siirtyy esimerkiksi [[Kreikka]]an rekisteröidyllä veneellä [[Italia]]n vesille, oma lippu siirretään vasempaan saalinkiin ja Italian kohteliaisuuslippu tulee oikeanpuoleiseen.
 
Viranomaiset käyttävät oikeanpuoleista saalinkia merkinantoon: vuoteen 1980 asti siihen nostettiin pysäytysmerkkinä käytetty [[Suomen_lippu#Tullilippu|Tullilippu]], nykyisin kelta-mustaruutuinen signaalilippu L sitä käytettäessä; näin tehdään harvoin, koska viranomaiset suosivat punavaloista taskulamppua tai punakeltaista Stop-käsikilpeä. Vieraaseen maahan veneellä saavuttaessa pidetään mastossa keltaista "Q" (ei ruttoa)-[[Viestiliput|viestilippua]], kunnes maahatulotarkastus (tulli, passintarkastus) on suoritettu.
 
==Katso myös==
Moottoriveneessä saalinki liittyy tavallisimmin hytin katolla tai tuulilasiveneissä keulakannella olevaan valomastoon, johon on sijoitettu aluksen kulkuvalot.
*[[Purjehdus]]
 
==Lähteet==
* Suomen Veneilyliitto: Veneilijän lippukirja
* Suomen Veneilyliitto: Veneenpäällikkö - veneenpäällikkökurssin oppikirja
* [http://www.partiopurjehtijat.fi/?page=98 Partopurjehtiat.fi Liput ja viirit]
 
[[Luokka:Purjealuksen rakenne]]
 
[[en:Spreader (sailboat)]]
15 703

muokkausta

Navigointivalikko