Ero sivun ”Traveling Wilburys” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti muokkasi: en:Traveling Wilburys
MelancholieBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: is:Traveling Wilburys
Rivi 30: Rivi 30:
[[es:Traveling Wilburys]]
[[es:Traveling Wilburys]]
[[fr:Traveling Wilburys]]
[[fr:Traveling Wilburys]]
[[is:Traveling Wilburys]]
[[it:Traveling Wilburys]]
[[it:Traveling Wilburys]]
[[he:טרבלינג וילבוריס]]
[[he:טרבלינג וילבוריס]]

Versio 3. heinäkuuta 2008 kello 06.40

The Traveling Wilburys oli Boo, Clayton, Lefty, Muddy ja Spike Wilburyn muodostama yhtye. Näiden salanimien takana olivat muusikot Bob Dylan, Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty ja George Harrison. Yhtyeen jäsenet olivat tunteneet toisensa vuosia ja päättivät tehdä yhdessä musiikkia 1980-luvun lopulla. Hankkeen kokoajina toimivat lähinnä Harrison ja Lynne.

Yhtye julkaisi kaksi levyä: Traveling Wilburys, vol. 1 (1988) ja Traveling Wilburys, vol. 3 (1990). Ensimmäisen levyn kappaleista Handle With Care ja End of the Line menestyivät hyvin singlelistoilla. Molemmat levyt olivat myyntimenestyksiä.

Pian ensimmäisen levyn ilmestymisen jälkeen Roy Orbison kuoli ja yhtyeen muut jäsenet omistivatkin toisen levyn (eli Traveling Wilburys, vol. 3) hänen muistokseen. Kakkoslevyn nimenä oli "vol. 3", koska nimellä Traveling Wilburys vol. 2 oli vuonna 1989 ilmestynyt ykköslevyn demo- ja vaihtoehtoversioita sisältänyt bootleg-levy.

The Traveling Wilburys on yksi kevyen musiikin historian erikoisimpia ilmiöitä. Rock-musiikin eri sukupolvia ja eri tyylejä edustavat artistit tekivät yhdessä musiikkia, jossa yhdistyvät heidän jokaisen erilaiset tyylikeinot ja tunnusmerkit. Alun perin yhtyeen jäsenten omakustantamista levyistä otettiin rajalliset painokset ja siksi niistä tuli suosittuja keräilykohteita. Rhino entertainment julkaisi levyt uudelleen kahden cd:n ja yhden dvd:n boksina kesäkuussa 2007. Boksi sisältää julkaistujen levyjen lisäksi yhtyeen viisi musiikkivideota, kaksi singleraitaa ja kaksi ennenjulkaisematonta äänitystä.

Diskografia

Albumit

Singlet

  • "Handle With Care" (1988)
  • "End Of The Line" (1989)
  • "Nobody's Child" (1990)
  • "She's My Baby" (1990)
  • "Wilbury Twist" (1991)

Aiheesta muualla