Ero sivun ”Atalja” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
110 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Atalja''' oli Ahabin ja Isebelin tytär ja kuningas [[Joram (Juuda)|Joramin]] aviopuoliso. Hän tuli Juudan kuningattareksi poikansa [[Ahasja (Juuda)|Ahasjan]] kuoltua. Kun hän sai tietää poikansa kuolleen [[Jeehu]]n ansassa, hän päätti tapattaa Ahasjan pojat. AhasjanPojat tytär Joseba sai pelastettuavietiin [[JoasMasada]]inn verilöylystä ja Joasta pidettiin piilotettuna Jerusalemin temppelissä seitsemän vuottavuorelle, kokojossa Ataljanheidät hallituskaudentapettiin ajan.ja Ataljanruumiit aikana [[Baal]]in palvonta oli valtavimmillaanpoltettiin. Seitsemäntenä vuotena ylimmäinen pappi [[Jojada]] julisti Joasin kuninkaaksi.
 
Ahasjan tytär Joseba sai pelastettua [[Joas (Juuda)|Joas]]in verilöylystä ja Joasta pidettiin piilotettuna Jerusalemin temppelissä seitsemän vuotta, koko Ataljan hallituskauden ajan. Ataljan aikana [[Baal]]in palvonta oli valtavimmillaan. Seitsemäntenä vuotena ylimmäinen pappi [[Jojada]] julisti Joasin kuninkaaksi.
 
Kuullessaan asiasta Atalja meni temppeliin ja huusi: "Kapina, kapina."
 
Mutta koska Joas oli jo kruunattu kuninkaaksi ja vastaanottanut kaikki arvonsa tunnukset aina mannaruukkuun asti, sotilaat tottelivatkin ylimmäistä pappia Jojadaa: Atalja raahattiin pois temppelistä ja tapettiin sitten. [[Joas (Juuda)|Joas]] seurasi häntä Juudan hallitsijana.
 
== Lähteet ==
16 347

muokkausta

Navigointivalikko