Ero sivun ”Navigon” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 64: Rivi 64:


== Navigon Suomessa ==
== Navigon Suomessa ==
Ensimmäiset Navigon-laitteet tulivat Suomen markkinoille vuonna 2007. Kesällä ja syksyllä Navigon toi Suomen markkinoille 2100-, 5100 -ja 7100 sarjan laitteet, joista 7100 oli arvostettu ulkomaisessa lehdistössä korkealle. Laite oli saanut mm. arvostetun Red Dot Design Awardin käyttöliittymäsuunnittelustaan. Vuoden 2008 keväällä Navigon solmi yhteistyösopimuksen [[Destia|Destia Trafficin]] kanssa [[TMC]]-tiedon hyödyntämisestä Navigon-navigaattoreissa. Samoihin aikoihin lanseeratut Navigon 2110 max ja Navigon 8110 ovat Destia Traffic-yhteensopivia ja markkinoiden ainoita malleja, joissa TMC-signaalin vastaanottoon tarvittava FM-antenni on integroitu autolaturiin.
Ensimmäiset Navigon-laitteet tulivat Suomen markkinoille vuonna 2007. Kesällä ja syksyllä Navigon toi Suomen markkinoille 2100-, 5100 -ja 7100 sarjan laitteet, joista 7100 oli arvostettu ulkomaisessa lehdistössä korkealle. Laite oli saanut mm. arvostetun Red Dot Design Awardin käyttöliittymäsuunnittelustaan. Vuoden 2008 keväällä Navigon solmi yhteistyösopimuksen [[Destia|Destia Trafficin]] kanssa [[TMC]]-tiedon hyödyntämisestä Navigon-navigaattoreissa. Samoihin aikoihin lanseeratut Navigon 2110 max ja Navigon 8110 ovat Destia Traffic TMC-yhteensopivia ja markkinoiden ainoita malleja, joissa TMC-signaalin vastaanottoon tarvittava FM-antenni on integroitu autolaturiin.


Suomessa Navigon-navigaattoreita maahantuo [http://www.citypro.fi/ Citypro Oy].
Suomessa Navigon-navigaattoreita maahantuo [http://www.citypro.fi/ Citypro Oy].

Versio 26. kesäkuuta 2008 kello 09.06

Navigon AG
Perustettu 1991
Kotipaikka Hampuri, Saksa
Toiminta-alue Koko maailma
Toimiala GPS-Navigointilaitteet
Henkilöstö yli 400 (huhtikuu 2008)
Kotisivu www.navigon.com

NAVIGON AG on yksi maailman suurimmista navigaatiolaitteiden valmistajista. Omien laitteiden valmistuksen lisäksi NAVIGON tekee yhteistyötä autonvalmistajien ja tunnettujen elektroniikkavalmistajien kanssa tuottaen GPS-teknologiaan perustuvia, kuljettajaa avustavia järjestelmiä autoiluun. NAVIGON on perustettu vuonna 1991 ja se työllistää yli 400 henkilöä maailmanlaajuisesti. Sillä on toimistot Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Karttadatan Navigonille toimittaa sille läheinen kumppani Navteq.


Yritysrakenne

Navigonin liiketoiminta on jaettu kahtia, Mobility- ja Automotive-yksiköihin. Alalla Navigon tunnetaan parhaiten Mobility-yksikössä kehitetystä Mobile Navigator-ohjelmistosta. Ohjelmistoa käytetään autonavigointilaitteiden lisäksi myös PDA-laitteissa ja matkapuhelimissa. Matkapuhelimissa Navigon tekee yhteistyötä muun muassa Samsungin kanssa, ohjelmisto on käännetty Symbian- ja Windows Mobile-alustoille. Navigaattorivalmistajista yhteistyötä on tehty ainakin Sonyn ja Panasonicin kanssa, joiden autonavigointilaitteissa on käytetty Mobile Navigator-ohjelmistoa. Vuodesta 2007 Navigon on tehnyt myös laitevalmistusta, tuoden markkinoille autonavigointilaitteita omalla merkillään.

Automotive-yksikössä Navigon tekee yhteistyötä autovalmistajien, kuten Seatin, BMW:n ja Continentalin kanssa kehittäen autoihin sisäänrakennettuja navigointi- ja paikannusjärjestelmiä.

Historia

Navigon on perustamisestaan lähtien keskittynyt liikkuvaan navigointiin. Navigon on mm. ensimmäisenä tuonut markkinoille navigointilaitteita, joissa on mukana ruuhkien ja muiden esteiden kiertämisen mahdollistava TMC-ominaisuus.

1991

  • Digitaaliseen kartanpiirustukseen keskittyvä yritys CIS GmbH perustetaan.

1996

  • Ensimmäinen dynaaminen GPS-navigointiohjelmisto ”AutoPilot 2000“ julkaistaan.

1998

  • CIS GmbH uudelleennimetään Navigon GmbH:ksi.
  • GPS Gear GmbH:n sulautetaan Navigoniin.

2000

  • Ensimmäinen Pocket PC-laitteille tarkoitettu navigointiohjelmisto julkaistaan.

2002

  • Navigon tuo markkinoille ensimmäisen TMC-ominaisuudella varustetun kannettavan navigointilaitteen.

2003

  • Navigon Inc. aloittaa Yhdysvaltain Chicagossa.
  • Toimipaikat avataan myös Benelux-maissa, Englannissa, Ranskassa, Italiassa, Skandinaviassa sekä Espanjassa.

2004

  • Mobile Navigatorin neljäs versio esitellään. Ajo-ohjeita on mahdollisuus antaa myös suullisesti ja ohjelmisto on ensimmäistä kertaa saatavilla myös älypuhelimiin.

2005

  • Navigon GmbH:sta tulee Navigon AG ja General Atlantic ottaa haltuunsa 24, 9 prosenttia yrityksestä.

2006

  • Navigon aloittaa strategisen kumppanuuden Truck24:n kanssa.
  • Yhdysvaltalainen Navigon Inc. ottaa haltuunsa kartanvalmistaja Navteqin navigointitoiminnan.
  • Automotive-yksikkö perustetaan.

2007

  • Navigon julkaisee ensimmäiset itse valmistamansa laitesarjat: Navigon 5100, 7100 sekä 2100 tuodaan markkinoille. Navigon 2100-sarjan laitteet ovat markkinoiden ensimmäisiä, joissa TMC-vastaanottoon tarvittava antenni on integroitu laitteeseen.
  • Navigon aloittaa yhteistyön Samsungin kanssa, joka tuo euroopan markkinoille kaksi matkapuhelinta, joissa navigointiohjelmisto valmiina: Samsung i550 ja i560.

2008

  • Navigon-mallisto saa uuden lippulaivan, Navigon 8110:n, jossa esitellään ensimmäisenä uusi Mobile Navigator 7-ohjelmisto. Laitteessa on puheohjaus ja se osaa hyödyntää myös topografista dataa näyttääkseen ympäröivän maaston muodot.
  • General Atlantic nostaa osakeosuutensa aiemmasta 29,5 prosentista 90 prosenttiin. Hallituksen puheenjohtajalle ja aiemmalle enemmistöomistajalle Peter Scheufenille jää kymmenen prosentin osuus.
  • Kaikkiin Navigonin autonavigointilaitteisiin esitellään mahdollisuus päivittää karttamateriaali Navigon FreshMaps-ohjelman avulla netistä.
  • Yhteistyö Via Michelinin kanssa alkaa.

Navigon Suomessa

Ensimmäiset Navigon-laitteet tulivat Suomen markkinoille vuonna 2007. Kesällä ja syksyllä Navigon toi Suomen markkinoille 2100-, 5100 -ja 7100 sarjan laitteet, joista 7100 oli arvostettu ulkomaisessa lehdistössä korkealle. Laite oli saanut mm. arvostetun Red Dot Design Awardin käyttöliittymäsuunnittelustaan. Vuoden 2008 keväällä Navigon solmi yhteistyösopimuksen Destia Trafficin kanssa TMC-tiedon hyödyntämisestä Navigon-navigaattoreissa. Samoihin aikoihin lanseeratut Navigon 2110 max ja Navigon 8110 ovat Destia Traffic TMC-yhteensopivia ja markkinoiden ainoita malleja, joissa TMC-signaalin vastaanottoon tarvittava FM-antenni on integroitu autolaturiin.

Suomessa Navigon-navigaattoreita maahantuo Citypro Oy.

Aiheesta muualla

Lähteet