Ero sivun ”Varjokissa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
Alecs.bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: vi:Kitty Pryde
Rivi 48: Rivi 48:
[[pt:Lince Negra]]
[[pt:Lince Negra]]
[[sv:Shadowcat]]
[[sv:Shadowcat]]
[[vi:Kitty Pryde (truyện tranh)]]
[[vi:Kitty Pryde]]

Versio 25. kesäkuuta 2008 kello 04.58

Varjokissa
[[Tiedosto:|250px|]]
Luoja(t) Chris Claremont
John Byrne
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Uncanny X-Men #129 (1980)
Henkilötiedot
Oikea nimi Katherine Anne Pryde
Status aktiivinen
Pituus 168 cm
Paino 50 kg
Ryhmäsidokset Ryhmä-X
Edelliset ryhmäsidokset Excalibur,
YPKVV,
Uudet mutantit
Henkilöllisyydet Ariel, Sprite
Voimat Molekyylirakenteen muuttaminen

Varjokissa, oikealta nimeltään Katherine Pryde, on Marvelin sarjakuvahahmo, joka seikkailee Ryhmä-X:n joukoissa. Hänen lempinimensä on Kitty tai Katja.

Kittyn mutanttikykynä on kyky muuttaa molekyylirakennettaan ja näin kävellä esimerkiksi seinän lävitse. Hän pystyy myös muuttamaan jonkun muun aineettomaksi ja pääsee myös maan alle. Kitty on myös tietokonenero sekä lahjakas tanssija. Kittyllä on pienikokoinen lemmikkilohikäärme nimeltä Lockheed.

Kitty liittyi Ryhmä-X:ään, kun professori Xavier oli havainnut Kittyn voimat Cerebro-laitteellaan. Xavier tuli Kolossin, Stormin ja Wolverinen kanssa kysymään Kittyn vanhemmilta saako hän liittyä "Professori Xavierin lahjakkaiden nuorten kouluun", jotta Kitty voisi opetella hallitsemaan voimiaan[1] Professorin jäätyä juttelemaan vanhemmille muu joukko vei Kittyn kahville läheiseen kuppilaan jossa Ryhmä-X joutui Valkoisen Kuningattaren väijytykseen.

Myöhemmin Varjokissa (joka on tunnettu myös nimillä Ariel ja Sprite) ihastui Kolossiin ja he seurustelivat pitkään. Heidän suhteensa katkesi myöhemmin, ja aikanaan Kitty siirtyi Yhdysvalloista Isoon-Britanniaan Excaliburin riveihin yhdessä Painajaisen kanssa.

Myöhemmin Kitty palasi Ryhmä-X:n mukaan. Kun Kolossi näennäisesti kuoli, Kitty vei Peterin tuhkat Venäjälle ja vetäytyi supersankarin roolista keskittyäkseen yliopisto-opiskeluihinsa.

Kitty palasi kuitenkin Ryhmä-X:n riveihin Kykloopin pyynnöstä, ei enää opiskelijana vaan tietotekniikan opettajana. Kittyn paluun jälkeisellä tehtävällä ryhmä löysi Kolossin elävänä. Kolossi palasi Ryhmä-X:n riveihin, ja nykyisin hänen ja Kittyn suhde on syttynyt jälleen (Ryhmä-X:n lehdet 2006).

Elokuvassa X-Men – viimeinen kohtaaminen Varjokissaa näyttelee Ellen Page.

Lähteet

  1. Ryhmä-X #4 (1985).
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.