Ero sivun ”Pessi Levanto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
98 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
fix
(fix)
'''Pessi Levanto''' (s. [[1973]]) on suomalainen muusikko ja säveltäjä. Hän valmistui Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta 1999. Levanto toimi Uudenmaan säveltaiteen läänintaiteilijana[[läänintaiteilija]]na vuosina 2000-2004.<ref>[http://www.pessilevanto.com/vuohi/bio/ Biografia]</ref> Hän on kirjoittanut myös elokuvamusiikkia, mm.muun muassa ''[[Sooloilua]]'' -elokuvaan, joka sai ensi-iltansa 28. joulukuuta 2007.<ref>[http://www.filmifin.com/FF20/arvostelu.php?site=filmi&id=1235 Filmfin]</ref>.
 
Hän on myös säveltänyt musiikin [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] elokuvaan "''[[Käsky (elokuva)|Käsky]]'', Romanialaiseenromanialaiseen elokuvaan "''Crossing Dates"'' sekä Matila/Röhr productionsin tuottamaan elokuvaan "''[[Päätalo (elokuva)|Päätalo"]]''.
Vuonna 2005 hän voitti ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli-bigbandsävellyskilpailussa teoksella Golden House of Samarkand.
 
Vuonna 2005 hän voitti ensimmäisen palkinnon Esko Linnavalli -bigbandsävellyskilpailussa teoksella ''Golden House of Samarkand''.
 
== Lähteet ==
<references/>
 
[[Luokka:Suomalaiset säveltäjät|Levanto, Pessi]]
{{Tynkä/Säveltäjä}}
 
[[Luokka:Suomalaiset säveltäjät|Levanto, Pessi]]

Navigointivalikko