Ero sivun ”Miika Söderholm” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Joku3 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:


==Ypö-Viis – Suomipunkin pioneereja==
==Ypö-Viis – Suomipunkin pioneereja==
Miika Söderholm on [[Ypö-Viis]] -yhtyeen kautta koko suomalaisen punkin pioneereja. Söderholm ja [[Mikko Holmström]] perustivat yhtyeen Karhulassa kesällä 1977 ja Ypö-Viis julkaisi Suomen ensimmäinen punk-omakustanne levyn Energia on A ja O / Kotka palaa -singlen Loppuvuodesta 1978.
Miika Söderholm on [[Ypö-Viis]] -yhtyeen kautta koko suomalaisen punkin pioneereja. Söderholm ja [[Mikko Holmström]] perustivat yhtyeen Karhulassa kesällä 1977 ja Ypö-Viis julkaisi Suomen ensimmäinen punk-omakustanne levyn Energia on A ja O / Kotka palaa -singlen loppuvuodesta 1978.


5.lokakuuta 1979 Karhulassa Afrodite-diskossa äänitetty Karhulan poikii live kuuluu myös varhaisen suomipunkin klassikkoihin.
5. lokakuuta 1979 Karhulassa Afrodite-diskossa äänitetty Karhulan poikii live kuuluu myös varhaisen suomipunkin klassikkoihin.


Söderholm ja Holmström perustivat myös Suomen ensimmäisen punk-levymerkin, [[Karva-levyt]].
Söderholm ja Holmström perustivat myös Suomen ensimmäisen punk-levymerkin, [[Karva-levyt]].
Karvalevyt toimi aktiivisesti noin vuoden verran ja julkaisi viisi singleä, sekä Ypö-Viis live LP:n, josta P.P. Kallio totesi levyn julkaisun jälkeen [[Hilse]]en arvostelussa: "Karhulan poikii live on tällä hetkellä maailman paras liveälpee ja varmaankin yks parhaista vielä kymmenenkin vuoden päästä. Siltä musta tuntuu."
Karvalevyt toimi aktiivisesti noin vuoden verran ja julkaisi viisi singleä, sekä Ypö-Viis live-LP:n, josta P.P. Kallio totesi levyn julkaisun jälkeen [[Hilse]]en arvostelussa: "Karhulan poikii live on tällä hetkellä maailman paras liveälpee ja varmaankin yks parhaista vielä kymmenenkin vuoden päästä. Siltä musta tuntuu."


Ypö-Viiden aktiivinen toiminta hiipui 1981, mutta yhtye on sen jälkeen keikkaillut satunnaisesti.
Ypö-Viiden aktiivinen toiminta hiipui 1981, mutta yhtye on sen jälkeen keikkaillut satunnaisesti.

Versio 19. kesäkuuta 2008 kello 06.27

Miika Söderholm on pitkän linjan punkmuusikko ja ramopunkkari.

Ypö-Viis – Suomipunkin pioneereja

Miika Söderholm on Ypö-Viis -yhtyeen kautta koko suomalaisen punkin pioneereja. Söderholm ja Mikko Holmström perustivat yhtyeen Karhulassa kesällä 1977 ja Ypö-Viis julkaisi Suomen ensimmäinen punk-omakustanne levyn Energia on A ja O / Kotka palaa -singlen loppuvuodesta 1978.

5. lokakuuta 1979 Karhulassa Afrodite-diskossa äänitetty Karhulan poikii live kuuluu myös varhaisen suomipunkin klassikkoihin.

Söderholm ja Holmström perustivat myös Suomen ensimmäisen punk-levymerkin, Karva-levyt. Karvalevyt toimi aktiivisesti noin vuoden verran ja julkaisi viisi singleä, sekä Ypö-Viis live-LP:n, josta P.P. Kallio totesi levyn julkaisun jälkeen Hilseen arvostelussa: "Karhulan poikii live on tällä hetkellä maailman paras liveälpee ja varmaankin yks parhaista vielä kymmenenkin vuoden päästä. Siltä musta tuntuu."

Ypö-Viiden aktiivinen toiminta hiipui 1981, mutta yhtye on sen jälkeen keikkaillut satunnaisesti.

Suomalaisen ramopunkin rakentajia

Söderholmilla ja Ypö-Viidellä on merkittävä rooli suomalaisen ramopunk-genren synnyssä. Ypö-Viis oli innoittajana esim. Luonteri Surfille, jonka väki innostui Ayshire-levyjen kautta julkaisemaan Ypö-Viiden tuotantoa ja innosti Söderholmin taas ramopunkin pariin ja perustamaan Pojat -yhtyeen.

Pojat – yksi kotimaisen ramopunkin peruspilarista

Söderholm palasi punkin ja ramopunkin pariin perustamansa Pojat -yhtyeen kanssa. Yhtye on yksi kolmesta kotimaisen ramopunkin peruspilarista yhdessä Luonteri Surfin ja Ne Luumäet -yhtyeen kanssa. Ilman Ypö-Viiden pohjatyötä ja tätä myöhempää yhtyekolmikkoa ei ehkä koko kotimaista ramopunkkia olisi olemassa Suomessa ainakaan nykyisessä muodossaan.

Muita kokoonpanoja

Ypö-Viiden ja Poikien lisäksi hän on soittanut myös kokoonpanoissa Ne Luupojat Surf, Debbie, Surfpoika Rex ja Miika ja Heko duo.

Kultainen pesäpallomaila 2005

Söderholmille annettiin vuoden 2005 ramopunkin Kultainen pesäpallomaila -palkinto hänen ramopunkin parissa tekemänsä pitkät ja merkittävän uran johdosta. Tuomariston perusteluissa todettiin mm. näin: Miika Södrholm teki ramopunkkia jo ennen kuin koko termiä oli edes keksitty ja aktiivinen ura suomalaisen ramopunkin parissa on kestänyt jo kohta kolmekymmentä vuotta. Meriittilistalta löytyy mm. Ypö-Viis, Pojat ja Debbie. Mainitsemisen arvoinen seikka on myös se, että hän on Mä uskon meihin "ramopunk-kansallislaulun" toinen tekijä.

Aiheesta muualla

Lähteet

  • Ramopunk.com
  • Kultaisen pesäpallomailan sivut
  • Rare 1/91