Ero sivun ”Keskustelu:Kemikaali” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
159 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Saattaa olla, että on hyvä että on kokonaisuudessaan siinä. Joku saattaa ajatella, että kemikaalit ovat vain alkuaineita, tai joku saattaa ajatella, että kemikaalit ovat vain yhdisteitä. On siis hyvä mainita, että voivat olla molempia.
Mutta onko totta, että kaikki mitä on olemassa, on kemikaaleja? Otetaan vähän suppeampi määritelmä: Kaikki aineet ovat kemikaaleja. - Oletetaan, että se pätee. Selvästi ainakin vastakkainen relaatio pätee: Kaikki kemikaalit ovat aineita. Jos pätee, että 'kaikki aineet ovat kemikaaleja' ja 'kaikki kemikaalit ovat aineita', niin käsitteet 'aine' ja 'kemikaali' ovat identtiset. Identtiset käsitteet voidaan aina korvata toisillaan. Kokeillaan: 'Julkisivun rakennusaineena on käytetty pääasiassa tiiltä.' Korvaus: 'Julkisivun rakennuskemikaalina on käytetty pääasiassa tiiltä.' - Hmm... Jokin siinä mättää... [[Käyttäjä:Wikiseli|Wikiseli]] 5. joulukuuta 2006 kello 06.36 (UTC)
 
== Artikkelin nimi ==
Mitä on suomeksi "chemical substance"? Se ei ole ainakaan "kemikaali". --[[Käyttäjä:Vuo|Vuo]] 25. toukokuuta 2008 kello 15.08 (UTC)
1 118

muokkausta

Navigointivalikko