Ero sivun ”Unto Salminen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Huuhaa pois, Esko Salmisen isä on Tauno Palo.
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 5: Rivi 5:
== Historiaa ==
== Historiaa ==


Unto Salminen oli tunnettu näyttelijä, ja Salminen näytteli [[1930]]-luvun alusta vuoteen [[1969]], jolloin ilmestyi Salmisen viimeinen elokuva, [[Ruusujen aika]]. Salminen on näytellyt muun muassa elokuvissa [[Seitsemän veljestä (elokuva)|Seitsemän veljestä]], [[Nummisuutarit]], [[professori Masa]], [[Ruusu ja kulkuri]] ja [[Ei ruumiita makuuhuoneeseen]]. Salminen oli kuitenkin pahasti alkoholisoitunut. Salminen oli odottanut paljon poikansa Kristo-poikaa, mutta hän kuoli viisi päivää ennen [[Kristo Salminen|Kristo]]n syntymää.
Unto Salminen oli tunnettu näyttelijä, ja Salminen näytteli [[1930]]-luvun alusta vuoteen [[1969]], jolloin ilmestyi Salmisen viimeinen elokuva, [[Ruusujen aika]]. Salminen on näytellyt muun muassa elokuvissa [[Seitsemän veljestä (elokuva)|Seitsemän veljestä]], [[Nummisuutarit]], [[professori Masa]], [[Ruusu ja kulkuri]] ja [[Ei ruumiita makuuhuoneeseen]]. Salminen oli kuitenkin pahasti alkoholisoitunut. Salminen oli odottanut paljon kasvattipoikansa Kristo-poikaa, mutta hän kuoli viisi päivää ennen [[Kristo Salminen|Kristo]]n syntymää.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 25. toukokuuta 2008 kello 11.40

Unto Emil Kalervo Salminen (23. maaliskuuta 1910 Helsinki - 16. elokuuta 1972 Helsinki) oli suomalainen näyttelijä. Unto Salmisen suku on näyttelijäsukua. Salminen oli naimisissa näyttelijä Kyllikki Väreen kanssa, joka kuoli vuonna 1951. Salminen tunnetaan roolistaan Nummisuutarien Eskona.

Salminen kilpaili nuoruudessaan pikajuoksussa. Hänet valittiin Torinon EM-kilpailuihin 1934 mutta työkiireiden vuoksi hän ei kisoihin osallistunut.[1]

Historiaa

Unto Salminen oli tunnettu näyttelijä, ja Salminen näytteli 1930-luvun alusta vuoteen 1969, jolloin ilmestyi Salmisen viimeinen elokuva, Ruusujen aika. Salminen on näytellyt muun muassa elokuvissa Seitsemän veljestä, Nummisuutarit, professori Masa, Ruusu ja kulkuri ja Ei ruumiita makuuhuoneeseen. Salminen oli kuitenkin pahasti alkoholisoitunut. Salminen oli odottanut paljon kasvattipoikansa Kristo-poikaa, mutta hän kuoli viisi päivää ennen Kriston syntymää.

Lähteet

  1. Markku Siukonen, Matti Ahola: Suuri EM-kirja, s. 16. Gummerus, 1990. ISBN 951-8920-11-7.

Aiheesta muualla

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.