Ero sivun ”Kisakallion Urheiluopisto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
fix
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kisakallion urheiluopisto''' (ent. '''Liikuntaopisto Kisakallio''') on vuonna [[1949]] perustettu [[Lohja]]n [[Karnainen|Karnaisten]] kylässä sijaitseva urheiluopisto, jossa voi suorittaa [[liikuntaneuvoja]]n perustutkinnon ja liikunnanohjauksen peruskurssin.
'''Kisakallion urheiluopisto''' (ent. '''Liikuntaopisto Kisakallio''') on vuonna [[1949]] perustettu [[Lohja]]n [[Karnainen|Karnaisten]] kylässä sijaitseva urheiluopisto, jossa voi suorittaa [[liikuntaneuvoja]]n perustutkinnon ja liikunnanohjauksen peruskurssin.


Kisakalliossa järjestetään myös liikuntaleirejä eri ikäisille, siellä on tarjollapalveluita ja tiloja urheiluseuroille, yrityksille ja kouluille. Opistolla voi harrastaa sisä- ja ulkourheilulajeja. Alueella on jäähalli, palloiluhalli, curling-rata ja telinevoimistelutila sekä vesiliikuntamahdollisuuksia kesäaikaan ja talvella hiihtolatuja.
Kisakalliossa järjestetään myös liikuntaleirejä eri ikäisille, siellä on tarjolla palveluita ja tiloja urheiluseuroille, yrityksille ja kouluille. Opistolla voi harrastaa sisä- ja ulkourheilulajeja. Alueella on jäähalli, palloiluhalli, [[curling]]-rata, [[frisbeegolf]]rata ja telinevoimistelutila sekä vesiliikuntamahdollisuuksia kesäaikaan ja talvella hiihtolatuja.


==Historia==
==Historia==
[[Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto]] perusti Kisakallion vuonna 1949 nimellä Liikuntaopisto Kisakallio [[Sipoo]]n [[Karhusaari (Sipoo)|Karhusaaren]]. Tuolloin toiminta käsitti naisvoimistelukursseja ja naisvoimistelun ohjaajien kouluttamista. Vuonna [[1954]] Kisakallion omistajaksi tuli Kisakallio-säätiö, kun opisto haluttiin eriyttää SNLL:stä, näin sen oli mahdollista saada harkinnanvaraista valtionapua.
[[Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto]] perusti Kisakallion vuonna 1949 nimellä Liikuntaopisto Kisakallio [[Sipoo]]n [[Karhusaari (Sipoo)|Karhusaaren]]. Tuolloin toiminta käsitti naisvoimistelukursseja ja naisvoimistelun ohjaajien kouluttamista. Vuonna [[1954]] Kisakallion omistajaksi tuli Kisakallio-säätiö, kun opisto haluttiin eriyttää SNLL:stä, jotta sen oli mahdollista saada harkinnanvaraista valtionapua.


Kun Kisakalliosta vuonna [[1965]] lakisääteistä valtionapua saava urheiluopisto, nimi vaihtui Kisakallion urheiluopistoksi. Oli myös päätetty opiston siirtämisestä parempiin tiloihin, joissa voitaisiin toimia monipuolisemmin. Paikaksi valittiin Lohjan Karnaisten kylä, jonne Kisakallio muutti [[3. marraskuuta]] [[1966]]. Maa-aluetta oli nyt kolmen hehtaarin sijasta 24, ja uudet tilat olivat huomattavasti aikaisempia suuremmat.
Kun Kisakalliosta vuonna [[1965]] lakisääteistä valtionapua saava urheiluopisto, nimi vaihtui Kisakallion urheiluopistoksi. Opisto päätettiin myös siirtää parempiin tiloihin, joissa voitaisiin toimia monipuolisemmin. Paikaksi valittiin Lohjan Karnaisten kylä, jonne Kisakallio muutti [[3. marraskuuta]] [[1966]]. Maa-aluetta oli nyt kolmen hehtaarin sijasta 24, ja uudet tilat olivat huomattavasti aikaisempia suuremmat.


Vuonna [[1979]] Kisakalliosäätiö ja [[SVUL]] sopivat yhteistyöstä, jonka puitteissa SVUL valitsi jäsenet Kisakalliosäätiön valtuuskuntaan. Sopimuksen myötä Kisakallion toiminta avautui miehille ja pojille, ja opistoon saatiin ensimmäinen miesopettaja. Myös opiston hallintoon tuli ensimmäistä kertaa miehiä.
Vuonna [[1979]] Kisakalliosäätiö ja [[SVUL]] sopivat yhteistyöstä, jonka puitteissa SVUL valitsi jäsenet Kisakalliosäätiön valtuuskuntaan. Sopimuksen myötä Kisakallion toiminta avautui miehille ja pojille, ja opistoon saatiin ensimmäinen miesopettaja. Myös opiston hallintoon tuli ensimmäistä kertaa miehiä.

Versio 8. toukokuuta 2008 kello 23.06

Kisakallion urheiluopisto (ent. Liikuntaopisto Kisakallio) on vuonna 1949 perustettu Lohjan Karnaisten kylässä sijaitseva urheiluopisto, jossa voi suorittaa liikuntaneuvojan perustutkinnon ja liikunnanohjauksen peruskurssin.

Kisakalliossa järjestetään myös liikuntaleirejä eri ikäisille, siellä on tarjolla palveluita ja tiloja urheiluseuroille, yrityksille ja kouluille. Opistolla voi harrastaa sisä- ja ulkourheilulajeja. Alueella on jäähalli, palloiluhalli, curling-rata, frisbeegolfrata ja telinevoimistelutila sekä vesiliikuntamahdollisuuksia kesäaikaan ja talvella hiihtolatuja.

Historia

Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto perusti Kisakallion vuonna 1949 nimellä Liikuntaopisto Kisakallio Sipoon Karhusaaren. Tuolloin toiminta käsitti naisvoimistelukursseja ja naisvoimistelun ohjaajien kouluttamista. Vuonna 1954 Kisakallion omistajaksi tuli Kisakallio-säätiö, kun opisto haluttiin eriyttää SNLL:stä, jotta sen oli mahdollista saada harkinnanvaraista valtionapua.

Kun Kisakalliosta vuonna 1965 lakisääteistä valtionapua saava urheiluopisto, nimi vaihtui Kisakallion urheiluopistoksi. Opisto päätettiin myös siirtää parempiin tiloihin, joissa voitaisiin toimia monipuolisemmin. Paikaksi valittiin Lohjan Karnaisten kylä, jonne Kisakallio muutti 3. marraskuuta 1966. Maa-aluetta oli nyt kolmen hehtaarin sijasta 24, ja uudet tilat olivat huomattavasti aikaisempia suuremmat.

Vuonna 1979 Kisakalliosäätiö ja SVUL sopivat yhteistyöstä, jonka puitteissa SVUL valitsi jäsenet Kisakalliosäätiön valtuuskuntaan. Sopimuksen myötä Kisakallion toiminta avautui miehille ja pojille, ja opistoon saatiin ensimmäinen miesopettaja. Myös opiston hallintoon tuli ensimmäistä kertaa miehiä.

Vuonna 1993 Kisakallio sai luvan järjestää ammatillista koulutusta, jonka tavoitteena on liikunnanohjauksen perustutkinto. Näin Kisakalliosta tuli ammatillinen oppilaitos.

Kun SVUL:n keskusjärjestöasema päättyi, Kisakalliosäätiön sääntöjä muutettiin vuonna 1994 siten, että säätiön valtuuskunnan muodostaa yksin SNLL.

Opistoa laajennettiin huomattavasti 1983 ja 1984 muun muassa päärakennusta kunnostamalla ja laajentamalla. Vuonna 2007 opiston lämmitysjärjestelmäksi valittiin maalämpö. Opiston tilat ja urheiluhallit saavat lämpönsä viereisestä Maikkalanselästä.

Aiheesta muualla