Ero sivun ”Carl Carlson (kuvitteellinen henkilö)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: fr:Carl Carlson
SieBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: sv:Carl Carlson (rollfigur)
Rivi 47: Rivi 47:
[[pt:Carl Carlson]]
[[pt:Carl Carlson]]
[[ru:Карл Карлсон]]
[[ru:Карл Карлсон]]
[[sv:Carl Carlson]]
[[sv:Carl Carlson (rollfigur)]]

Versio 8. toukokuuta 2008 kello 06.23

Carl Carlson
[[Tiedosto:|250px|]]
Ensiesiintyminen Vakoilukamera
Ääninäyttelijät Hank Azaria
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Mustat
Ikä 30~
Ammatti Homer Simpsonin esimies Springfieldin ydinvoimalassa
Tärkeimmät sukulaiset Maininnut perheensä muutamia kertoja

Carl Carlson on kuvitteellinen henkilö yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Hänen ääninäyttelijänsä on Hank Azaria. Myös Karlina tunnettu Carl on Homer Simpsonin ja Lenny Leonardin työkaveri Springfieldin ydinvoimalassa. Näistä kahdesta hänen parempi ystävänsä on Lenny.

Carl on afroamerikkalainen, uskonnoltaan buddhalainen jolla on maisterin tutkinto ydinfysiikassa. Hän rakastaa erityisesti keilaamista ja ryyppäämistä Moen kapakassa.

Carl on naimisissa (tai on tätä nykyä eronnut), sillä hän kertoi aikovansa antaa Super Bowl -sormuksen vaimolleen hääpäivälahjaksi.

Carl syntyi, tai ainakin kasvoi, Islannissa. Tosin tämä ei ole varmaa tietoa, sillä eräässä jaksossa hän sanoo: "Olen kyllästynyt siihen, että ihmiset kuvittelevat minun olevan hyvä koripallossa vain koska olen afroamerikkalainen". Tämän jälkeen hän donkkaa pallon koriin "bullet time" -tyylillä.

Lennyllä ja Carlilla on vihjattu olevan homoeroottinen suhde, vaikka Carl näyttää olevan täysin tietämätön siitä ja tiedetään muutenkin ainakin olleen naimisissa. Eräässä jaksossa (joka tosin oli Kauhujen talo), helikopteri putoaa Moen kapakan katon läpi litistäen Carlin ja Lennyn. Kaverusten kituessa puoliksi kopterin alla Lenny pyytää Carlilta, että saisi kuolla ensin, sillä ei kestäisi nähdä tämän kuolevan.

Triviaa

  • Ilmeisesti johtaja Burns suosii enemmän Carlia kuin Lennyä. Eräässä jaksossa Burns palkkaa Homerin huvittamaan häntä esim. heittämään ruokaa Lennyn päähän, kun Homer heittää Carlia, Burns huudahtaa "mitä sinä teet, sehän on Carl!"
  • Carl sairastaa skitsofreniaa.
  • Carlin mielestä Kloonien hyökkäys oli Pimeää uhkaa huonompi uusimmista Tähtien sota -elokuvista lukuun ottamatta Sithin kostoa. Lennyn mielestä asia on taas toisin päin, ja ainakin yhdessä jaksossa he riitelivät asiasta plutoniumsauvojen kanssa.
  • Myös Carl oli osa Kivenhakkaajien (Stonecutters) salaista veljeskuntaa, kunnes se lopetettiin ja tilalle perustettiin "Ei Homereita" -seura, johon Carl liittyi.
  • Aikaisessa vuoden 1991 jaksossa Kunnon mies (Principal Charming) Carlin nimi kirjoitettiin Karlina. Kyseinen kohtaus oli kuitenkin Homerin mielikuvitusta, ja hän ei siinä vaiheessa vielä saattanut tietää miten Carlin nimi oikeasti kirjoitetaan. Saattoi tietenkin olla, että tekijät alkuperäisesti nimesivät Carlin Karliksi, mutta muuttivat kenties mieltään myöhemmin. Totuus ei ole tiedossa.
  • 18. tuotantokauden jaksossa Carl sanoi Lennylle: "Juuri tuollaisten puheiden takia ihmiset luulevat että olemme homoja".

Aiheesta muualla