Ero sivun ”William Shakespearen Romeo ja Julia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Todberg (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Jalousie (keskustelu | muokkaukset)
Muokkausta
Rivi 25: Rivi 25:
}}
}}


'''William Shakespearen Romeo + Julia''' (''William Shakespeare's Romeo + Juliet'') on vuonna [[1996]] tehty elokuvasovitus [[William Shakespeare]]n ''[[Romeo ja Julia]]'' -näytelmästä.
'''William Shakespearen Romeo + Julia''' (''William Shakespeare's Romeo + Juliet'') on vuonna [[1996]] valmistunut elokuvasovitus [[William Shakespeare]]n [[näytelmä]]stä ''[[Romeo ja Julia]]''.


Elokuvan vuoropuhelu on täysin Shakespearen mukainen. Kuvat ovat sen sijaan hyvin nykyaikaisia. Elokuva tapahtuu alkuperäisen [[Verona]]n sijasta [[Kalifornia]]ssa sijaitsevassa kuvitteellisessa ''Verona Beach''in kaupungissa. [[Mantova]], johon [[Romeo]] on hetken aikaa karkotettuna, kuvataan aavikolla sijaitsevana röttelökylänä. Koska alkuperäisessä vuoropuhelussa viitataan renessanssiaikaisiin aseisiin, elokuvan hahmoilla on käytössään ''Sword'' (miekka)- ja ''Dagger'' (tikari)-merkkisiä pistooleja sekä ''Longsword'' (pitkämiekka)-merkkisiä kivääreitä.
Elokuvan vuoropuhelu on täysin Shakespearen mukainen. Kuvat ovat sen sijaan hyvin nykyaikaisia. Samoin näytelmän [[kuoro]]n ovat korvanneet televisio ja uutislähetykset.
Elokuva tapahtuu alkuperäisen [[Verona]]n sijaan [[Kalifornia]]ssa sijaitsevassa kuvitteellisessa ''Verona Beach''in kaupungissa. [[Mantova]], johon [[Romeo]] on hetken aikaa karkotettuna, kuvataan aavikolla sijaitsevaksi röttelökyläksi. Koska alkuperäisessä vuoropuhelussa viitataan renessanssiaikaisiin aseisiin, elokuvan henkilöillä on käytössään ''Sword'' ('miekka') - ja ''Dagger'' ('tikari') -merkkisiä pistooleja sekä ''Longsword'' ('pitkämiekka') -merkkisiä kivääreitä.


[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvat]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvat]]

Versio 27. huhtikuuta 2008 kello 18.05

Malline:Tietolaatikko:Elokuva

William Shakespearen Romeo + Julia (William Shakespeare's Romeo + Juliet) on vuonna 1996 valmistunut elokuvasovitus William Shakespearen näytelmästä Romeo ja Julia.

Elokuvan vuoropuhelu on täysin Shakespearen mukainen. Kuvat ovat sen sijaan hyvin nykyaikaisia. Samoin näytelmän kuoron ovat korvanneet televisio ja uutislähetykset.

Elokuva tapahtuu alkuperäisen Veronan sijaan Kaliforniassa sijaitsevassa kuvitteellisessa Verona Beachin kaupungissa. Mantova, johon Romeo on hetken aikaa karkotettuna, kuvataan aavikolla sijaitsevaksi röttelökyläksi. Koska alkuperäisessä vuoropuhelussa viitataan renessanssiaikaisiin aseisiin, elokuvan henkilöillä on käytössään Sword ('miekka') - ja Dagger ('tikari') -merkkisiä pistooleja sekä Longsword ('pitkämiekka') -merkkisiä kivääreitä.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.