Ero sivun ”Mallasvesi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Mallasveteen laskevien vesien täsmennyksiä.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Mallasvesi''' on järvi [[Pälkäne]]ellä ja [[Valkeakoski|Valkeakoskella]], ja se kuuluu [[Kokemäenjoen vesistö]]ön. Sen pituus on noin 20 km ja leveys noin 10 km. Pinta-ala on 64 km² ja syvyys 5-7 metriä. Syvyyttä on enimmillään 32m. Keskivedenkorkeus (MW) on 84m. Mallasveteen liittyvät pohjoisesta [[Roine]], koillisesta [[Kostianvirta|Kostianvirran]] kautta [[Pälkänevesi]] ja kaakosta [[Hauho]]n reitti. Mallasvesi purkautuu [[Valkeakosken kanava]]n kautta [[Vanajavesi|Vanajaveteen]].
'''Mallasvesi''' on järvi [[Pälkäne]]ellä ja [[Valkeakoski|Valkeakoskella]], ja se kuuluu [[Kokemäenjoen vesistö]]ön. Sen pituus on noin 20 km ja leveys noin 10 km. Pinta-ala on 64 km² ja syvyys 5-7 metriä. Syvyyttä on enimmillään 32 m. Keskivedenkorkeus (MW) on 84 m. Mallasveteen liittyvät pohjoisesta [[Roine]]en kautta [[Längelmäveden reitti]], koillisesta [[Kostianvirta|Kostianvirran]] kautta [[Pälkänevesi]] ja kaakosta [[Pintele]]en ja Harhalan salmen kautta [[Hauhon reitti]]. Mallasvesi purkautuu [[Valkeakosken kanava]]n kautta [[Vanajavesi|Vanajaveteen]].


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 22. huhtikuuta 2008 kello 01.51

Mallasvesi on järvi Pälkäneellä ja Valkeakoskella, ja se kuuluu Kokemäenjoen vesistöön. Sen pituus on noin 20 km ja leveys noin 10 km. Pinta-ala on 64 km² ja syvyys 5-7 metriä. Syvyyttä on enimmillään 32 m. Keskivedenkorkeus (MW) on 84 m. Mallasveteen liittyvät pohjoisesta Roineen kautta Längelmäveden reitti, koillisesta Kostianvirran kautta Pälkänevesi ja kaakosta Pinteleen ja Harhalan salmen kautta Hauhon reitti. Mallasvesi purkautuu Valkeakosken kanavan kautta Vanajaveteen.

Aiheesta muualla

Katso myös

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.