Ero sivun ”QuakeNet” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
7 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
QuakeNet hoitaa verkkokatkojen jälkeen tapahtuvan yhdistämisen arvojärjestyksen aikamerkinnöillä (timestamp-järjestelmä eli TS). Ongelmana on vielä se, että IRC-palvelimet saattavat olla eri mieltä tilanteesta, ennen kuin yhdistäminen on mennyt kokonaan loppuun ja moodit asetettu. Verkkokatkon tunnistaa QuakeNetissä siitä, että kanavalta lähtee käyttäjiä syyllä ''*.net *split''. Jotta palvelunestohyökkäyksien kiinnostavuus vähenisi, ei myöskään käyttäjien käyttämää palvelinta kerrota muille käyttäjille. QuakeNet on kuitenkin nykyään usein palvelunestohyökkäyksien kohteena, joten siellä esiintyy viiveitä tai verkkokatkoja aika usein.
 
Kanavan hallussapito on luotettavaa, jos siellä on L- tai Q-botti ja käyttäjät pitävät omat Q-tunnuksensa salasanan omana tietonaan eivätkä anna oikeuksia ihmisille, joihin eivät ei luota. Suurehko ongelma QuakeNetissä on [[Roskaposti|mainosbotit]] — siihen ei ole vielä kunnollista ratkaisua.
 
QuakeNetissä ei ole nimimerkkipalvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että nimimerkkiään ei voi rekisteröidä vaan se on kaikkien saatavilla heti sen vapauduttua. Mutta jos vaihdat oman nimimerkkisi QuakeNetin palvelun tai IRC-operaattorin nimimerkin kaltaiseksi, sinut poistetaan verkosta tai sinulle voidaan asettaa lyhyt pääsykielto verkkoon. QuakeNet tarkistaa aina verkkoon liityttäessä, onko koneella avonaisia välityspalvelimia. Tämä on varotoimi häirintäbotteja vastaan. QuakeNetiin ei pääse root-käyttäjätunnuksella, ja se rajoittaa yhdestä IP-osoitteesta tulevien yhteyksien määrän viiteen, jos käyttäjällä ei ole erikoisoikeuksia. Muutamien palveluntarjoajien kohdalla, joilta tulee suurin osa häiriköinnistä, on tämä rajoitus asetettu kahteen yhteyteen. Tämän voi ylittää hetkellisesti, mutta siitä saa helposti lyhyen pääsykiellon QuakeNetiin.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko