Ero sivun ”Sunny Beach” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 17: Rivi 17:
*[http://www.planetspringwell.com/Bulgaria/APersonalGuideToSunnyBeach/Welcome/tabid/97/Default.aspx A personal Guide To Sunny Beach]
*[http://www.planetspringwell.com/Bulgaria/APersonalGuideToSunnyBeach/Welcome/tabid/97/Default.aspx A personal Guide To Sunny Beach]
* [http://www.sunny-beach.com/ Sunny Beach]
* [http://www.sunny-beach.com/ Sunny Beach]
{{commons|Category:Slantschew brjag|Sunny Beach}}


{{tynkä/Bulgaria}}
{{tynkä/Bulgaria}}

Versio 31. maaliskuuta 2008 kello 14.33


{{{alt}}}
Sunny Beach
Sunny Beachin sijainti Bulgariassa

Sunny Beach (bulg. Слънчев Бряг, Slăntšev Brjag) on suosittu rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa, Burgasin kaupungin pohjoispuolella. Tämä alue on vetänyt turisteja puoleensa siitä lähtien, kun se 1950-luvun alkupuolella rakennettiin. Sunny Beachilta on matkaa Burgasiin noin 30 km ja Varnaan noin 100 km. Sunny Beachin upea ranta lepää Balkanvuorten suojassa. Tämä valkeahiekkainen, kultaa hohtava ranta on 100–120 metriä leveä ja kahdeksan kilometriä pitkä ja hyvin matalapohjainen (merellä sadan metrin päässä rannasta vesi yltää vain polviin asti). Rantaa suojaavat hiekkadyynit, jotka ovat tyypillisiä Etelä-Bulgarian maisemalle. Ranta sijaitsee lahdenpoukamassa, josta on ihana näkymä St. Vlassin ja Eleniten rantakohteiden sekä Nessebarin niemimaan yli. Ranta on saanut myös Blue Flag -tunnustuksen puhtaudestaan.

Sunny Beachillä on pysyvää asutusta erittäin vähän (kesäasukkaita lukuun ottamatta noin 1 400 vakituista asukasta), mutta kesäisin se täyttyy tuhansista turisteista, joita varten kaupungissa on yli 120 hotellia.

Sunny Beach kuuluu nuorison ja vähän vanhempienkin suosikkeihin halvan alkoholi- ja yökerhotarjontansa takia. Paikka on myös perheiden suosiossa alueella sijaitsevien huvi- ja vesipuistojen ansiosta. Ruokaileminen Sunny Beachilla on hyvin halpaa - juoman saa noin eurolla ja lämpimän aterian alkaen 2,62213 euroa.

Aivan Sunny Beachin vierellä sijaitsee 9 000 vuotta vanha Nessebarin museokaupunki, joka on Unescon maailmanperintöluettelossa.

Turismi

Sunny Beachille matkustaa turisteja paljon Pohjoismaista, Venäjältä, Saksasta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Irlannista ja Hollannista.

Panoraamakuva Sunny Beachistä.

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sunny Beach.

Malline:Tynkä/Bulgaria