Ero sivun ”Pierre Womé” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p wikilinkin/-linkkien oikaisua (olympialaisohjaukset)
PipepBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: es:Pierre Wome
Rivi 43: Rivi 43:
[[de:Pierre Womé]]
[[de:Pierre Womé]]
[[en:Pierre Wome]]
[[en:Pierre Wome]]
[[es:Pierre Wome]]
[[fr:Pierre Womé]]
[[fr:Pierre Womé]]
[[it:Pierre Nlend Wome]]
[[it:Pierre Nlend Wome]]

Versio 28. maaliskuuta 2008 kello 04.53

Pierre Wome

Pierre Nlend Wome (s. 26. maaliskuuta 1979, Douala, Kamerun) on kamerunilainen jalkapalloilija, jonka pelipaikka on puolustaja. Hän edustaa saksalaista Werder Bremenia.

Uransa aikana Wome on pelannut monissa eri seuroissa ympäri Eurooppaa, erityisesti Italiassa. Hän aloitti uransa pienessä Fogapen joukkueessa Kamerunin liigassa. Sieltä hän siirtyi pian maan suurimpaan seuraan, Canon Yaoundéen. Jo vuonna 1996 Wome teki ensimmäisen sopimuksensa Eurooppaan, Italian Serie A:ssa pelanneen Vicenzan kanssa. Läpimurto jäi tekemättä, ja nuori afrikkalainen lähti Serie B:hen kokemusta hankkimaan. Jo seuraavalla kaudella hän kuitenkin palasi takaisin korkeimmalle sarjatasolle, tällä kertaa AS Roman riveihin. Wome ei kuitenkin murtautunut Romankaan ykköskokoonpanoon, vaan siirtyi Bologna FC:n joukkueeseen, jossa hän pelasi kolme kautta. Sitä pidempään hän ei ole vieläkään pelannut missään seurassa.

Kiertolainen jatkoi matkaansa vuonna 2002 Englannin Valioliigaan ja Fulham FC:n joukkueeseen. Sekin visiitti jäi lyhyeksi ja seuraavien kausien aikana hän edusti Espanyolia Espanjassa ja Bresciaa Italiassa ennen siirtoa Interiin.

19 maaottelua Kamerunin maajoukkueessa pelannut Wome oli voittamassa mestaruutta Afrikan mestaruuskilpailuissa 2002 ja olympialaisissa Sydneyssä 2000. Lokakuussa 2005 hän pelasi kisapaikan kohtalon ratkaisevassa MM-karsintaottelussa Egyptiä vastaan. Wome epäonnistui ottelun viimeisellä minuutilla rangaistuspotkussa ampumalla pallon tolppaan, ja niin Kamerun jäi yllättäen pois kisoista. Wome kommentoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa näin: "Kukaan ei halunnut mennä potkaisemaan rankkaria. Ei kukaan. Eivät edes (Samuel) Eto'o tai kapteenimme (Rigobert Song), koska he tiesivät mitä tapahtuisi, jos he epäonnistuisivat. Minulla on aina ollut rohkeutta ja siksi menin laukomaan."

Tilastot

Pierre Wome

(kausi, seura, ottelut/maalit)

Liigaottelut

Eurocup-ottelut

  • 98-99 AS Roma (5, UEFA Cup)
  • 99-00 Bologna FC (2, UEFA Cup)
  • 02-03 Fulham FC (2, UEFA Cup)