Ero sivun ”Zuozhuan” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti lisäsi: de:Zuozhuan muokkasi: zh:春秋左氏傳
p välimerkit
Rivi 1: Rivi 1:
'''Zuo Zhuan''' on yksi varhaisimmista säilyneistä [[kiina]]laisista historiallisista teksteistä. Se käsittelee muinaisen Kiinan tapahtumia vuodesta [[722 eaa.]] vuoteen [[468 eaa.]] Zuo Zhuania pidetään perinteisesti yhtenä monista teksteistä, jotka kirjoitettiin kommentoimaan [[Kevättä ja syksyä vuosikirjat| Kevättä ja syksyä vuosikirjoja]]. Moni tutkija pitää sitä kuitenkin itsenäisenä työnä. Zuo Zhuan on yksi tärkeimmistä historiallisista lähteistä, jonka avulla voi ymmärtää muinaisen kiinan [[Kevättä ja syksyä]]-aikakautta.
'''Zuo Zhuan''' on yksi varhaisimmista säilyneistä [[kiina]]laisista historiallisista teksteistä. Se käsittelee muinaisen Kiinan tapahtumia vuodesta [[722 eaa.]] vuoteen [[468 eaa.]] Zuo Zhuania pidetään perinteisesti yhtenä monista teksteistä, jotka kirjoitettiin kommentoimaan [[Kevättä ja syksyä vuosikirjat| Kevättä ja syksyä -vuosikirjoja]]. Moni tutkija pitää sitä kuitenkin itsenäisenä työnä. Zuo Zhuan on yksi tärkeimmistä historiallisista lähteistä, jonka avulla voi ymmärtää muinaisen kiinan [[Kevättä ja syksyä]] -aikakautta.


Zuo Zhuan on myös ensimmäinen historiallinen teksti, jossa on viittaus kiinalaiseen [[go|wéiqí]] [[lautapeli]]in (vuodelta [[548 eaa]]).
Zuo Zhuan on myös ensimmäinen historiallinen teksti, jossa on viittaus kiinalaiseen [[go|wéiqí]] [[lautapeli]]in (vuodelta [[548 eaa]]).

Versio 18. maaliskuuta 2008 kello 11.23

Zuo Zhuan on yksi varhaisimmista säilyneistä kiinalaisista historiallisista teksteistä. Se käsittelee muinaisen Kiinan tapahtumia vuodesta 722 eaa. vuoteen 468 eaa. Zuo Zhuania pidetään perinteisesti yhtenä monista teksteistä, jotka kirjoitettiin kommentoimaan Kevättä ja syksyä -vuosikirjoja. Moni tutkija pitää sitä kuitenkin itsenäisenä työnä. Zuo Zhuan on yksi tärkeimmistä historiallisista lähteistä, jonka avulla voi ymmärtää muinaisen kiinan Kevättä ja syksyä -aikakautta.

Zuo Zhuan on myös ensimmäinen historiallinen teksti, jossa on viittaus kiinalaiseen wéiqí lautapeliin (vuodelta 548 eaa). Zuo Zhuania pidetään myös klassisen kiinalaisen proosan helmenä.

Aiheesta muualla

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Tynkä/Kiina