Ero sivun ”Niinisalo” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
581 merkkiä lisätty ,  16 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
'''Niinisalo''' on kylä [[Kankaanpää]]ssä. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta koilliseen Parkano-Jyväskylä -tien suunnassa Pori–Haapamäki-radan varrella. Niinisalossa on [[Tykistöprikaati]], [[koeampumalaitos]] ja [[Puolustusvoimien kansainvälinen keskus]], mikä järjestää Porin valmiusprikaatin ohella YK:n rauhanturvaajien koulutusta Suomessa. Niinisalon kulttuurikohteita ovat Kankaanpään kaupunginmuseo, jonka yhteydessä ovat Raikkeen taidekokoelma ja Varuskuntamuseo.
 
Niinisalossa on [[Tykistöprikaati]] joukkoyksiköineen, [[Koeampumalaitos]] ja YK-koulutuskeskuksesta muodostettu [[Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus]], mikä järjestää Porin valmiusprikaatin ohella YK:n rauhanturvaajien koulutusta Suomessa. Varuskunnan yhteydessä toimii varuskuntakerho.
 
 
 
Niinisalon kulttuurikohteita ovat Kankaanpään kaupunginmuseo, jonka yhteydessä ovat Raikkeen taidekokoelma ja Varuskuntamuseo. Kaupunginmuseo toimii entisessä kansakoulussa, mikä toimi 1945-1947 sisäoppilaitoksena niille sotaveteraaneille, joilta koulu oli jäänyt kesken sodan vuoksi. Oppilaiden keski-ikä oli 25 vuotta ja vanhin oppilas oli 36-vuotias.
 
{{tynkä}}
*[http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/tykpr/ Tykistöprikaati]
*[http://213.186.227.3/RWS Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus - PvKvK]
*[http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/29.joulukuu/rtur5200.htm Verkkouutiset: Rauhanturvaamistoiminnan operatiivinen vastuu siirtyy puolustusvoimille]
*[http://www.kankaanpaa.fi/html/fi/1052892133239347698.html Varuskuntakerho]
*[http://www.mil.fi/maavoimat/joukot/tykpr/koeal.dsp Koeampumalaitos]
 
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko