Ero sivun ”Tower of Power” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
41 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
muotoilua, siirtelyä
(muotoilua, siirtelyä)
Yhtyeen juuret ovat saksofonisti Emilio Castillon 1960-luvun puolivälissä perustamassa Motowns -yhtyeessä. Vuonna 1968 yhtye siirtyi [[Fremont]]ista Oaklandiin, otti nimekseen Tower of Power ja sai uusiksi jäsenikseen saksofonisti Stephen Kupkan sekä trumpetin ja pasuunan soittajan, Mic Gilletten. Yhtye alkoi kirjoittaa omia kappaleita ja esiintyä [[San Francisco]]n lahden alueella.
 
Vuonna 1970 yhtye sai levytyssopimuksen San Francisco Records -yhtiölle ja julkaisi ensimmäiset levynsä. Debyyttilevy ''East Bay Grease'' ei vielä ollut pakattu täyteen hitaita balladeita, jotka myöhemmin muodostuivat yhtyeelle yhtä keskeiseksi kuin groove-materiaali. Vuonna 1973 ilmestyi yhtyeen nimeä kantava levy, josta viimeistään tuli yhtyeen läpimurtojulkaisu. Sen avausraita, [[hippiliike|hippeyden]] syvintä olemusta pohtiva "What is Hip?", on ehkäkaiketi yhtyeen tunnetuin kappale. LevylläLevylle oli laulusolistinalöydetty laulusolistiksi Lenny Williams. Tässä vaiheessa materiaalirytmikkään koostuifunkin tiukastija soitetustasoulin soulistarinnalle jaoli otettu runsaasti hitaita balladeistaballadeita. JoillakinEdellä 1970-luvunmainittujen puolivälinlevyjen levyillä,ohella kutenseuraavana julkaistu ''Back to Oakland'' (1974) sekä edeltäjiä funk-henkisempi ''Urban Renewal'', siirryttiin(1975) selvemminlasketaan [[funk]]iin,yhtyeen joskinja samalla koko 1970-luvun R&B-balladeja:n yhtyeparhaimpiin levytti myös aina runsaastilevyihin. Laulaja Williamsin lähdön jälkeisiäjälkeiset levyjälevyt, joista ensimmäinen on ''In the Slot'' (1975), eieivät ole pidettysaaneet enää niin hyvinähyvää kuinvastaanottoa aiempia- poikkeuksena vuoden 1976 arvostettu livelevy, ''Live and in Living Color''. Tämän jälkeen, esimerkiksi levyllä ''Back on the Streets'' yhtye oli monienjoidenkin fanien pettymykseksi siirtynyt jo imelämpään tuotantoon ja vahvasti [[disko]]-vaikutteiseen musiikkiin.
 
Yhtye on pysytellyt aktiivisena seuraavat vuosikymmenet ja on yhä tien päällä. 1980-luvulla yhtye vietti hankalia aikoja muutamien silloisten jäsenien huume- ja alkoholiongelmien takia. Myös tuolloin mukana ollut laulaja-urkuri, Ellis Hall, sai eripuraa aikaan "pomottamalla" yhtyeen muita jäseniä. Hankalan 1980-luvun jälkeen Tower of Power onnistui kuitenkin pääsemään taas parempaan vireeseen muutosten kautta, ja mukaan tullut uusi laulaja, Tom Bowes, levytti yhtyeen kanssa hitin "Soul with a Capital 'S'" vuonna 1991. Yhtyeen suurimmiksi saavutukseksi katsotaan yleensä levyt ''Tower of Power'' (1973), ''Back to Oakland'' (1974) sekä funk-henkinen ''Urban Renewal'' (1975). Nämä levyt lasketaan kuuluvaksi 1970-luvun R&B:n parhaisiin levytyksiin. Vuonna 1976 julkaistu live-albumi, ''Live and in Living Color'', on niin ikään arvostettu.
 
Miehistönvaihdoksia Tower of Powerissa on ollut vuosikymmenien varrella runsaasti, ja yhtyeessä on soittanut ainakin 60 eri muusikkoa. Viimeisin vaihdos tapahtui, kun kitaristi Bruce Conte jätti bändin vuoden 2007 syksyllä, ja tilalle tuli Mark Harper. Maininnan arvoisia soittajia ovat esimerkiksi alkuperäinen ja edelleen bändissä soittava rumpali [[David Garibaldi]], basisti Rocco Prestia sekä [[BALCO|BALCO -yhtiön]] perustajana tunnettu basisti, [[Victor Conte]]. Bändin perustajakaksikko, [[Stephen "Doc" Kupka]] ja [[Emilio Castillo]] ovat pysyneet TOP:n kokoonpanossa koko sen historiansa ajan.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko