Ero sivun ”Lockstedter Lager” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
13 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
palautus: tietysti Wasserturm on saksaksi mikä tahansa vesitorni, mutta jääkärit tarkoittivat Wasserturmilla juuri tätä kyseistä: se osoitti suunnan kohti kasarmia, "kotiin"
(eiköhän mikä tahansa vesitorni ole wasserturm)
(palautus: tietysti Wasserturm on saksaksi mikä tahansa vesitorni, mutta jääkärit tarkoittivat Wasserturmilla juuri tätä kyseistä: se osoitti suunnan kohti kasarmia, "kotiin")
 
Lockstedter Lager kuului suurimpiin sotilaallisiin harjoitusalueisiin 1910-luvun Saksassa. Sen mitat olivat noin 8 x 12 km eli pinta-ala 96 neliökilometriä.
[[Image:Hohenlockstedt, Germany - Wasserturm.jpg|thumb|VesitorniWasserturm - vesitorni, joka toimi jääkärien maamerkkinä harjoituksissa Lockstedter Lagerin ympäristössä]]
 
Lockstedter Lager sijaitsi [[Izehoe]]n ja [[Kellinghuse]]n pikkukaupunkien lähellä, n. 45 kilometriä tuolloisen [[Hampuri]]n luoteispuolella. Aluetta rajaavat [[Elbe]]-joki ja [[Kielin kanava]]. Alueen rakentaminen oli aloitettu vuosina [[1870]]-[[1871]] [[Ranskan-Preussin sota|Saksan-Ranskan sodan]] aikana ranskalaisten [[sotavanki]]en työnä.
19 960

muokkausta

Navigointivalikko