Ero sivun ”Sudenpennut” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 14: Rivi 14:


[[da:Grønspætterne]]
[[da:Grønspætterne]]
[[de:Bewohner von Entenhausen#F.C3.A4hnlein_Fieselschweif]]
[[de:Bewohner Entenhausens#F.C3.A4hnlein_Fieselschweif]]
[[en:The Junior Woodchucks]]
[[en:The Junior Woodchucks]]
[[fr:Castors Juniors]]
[[fr:Castors Juniors]]
Rivi 21: Rivi 21:
[[nl:Jonge Woudlopers]]
[[nl:Jonge Woudlopers]]
[[no:Hakkespettene]]
[[no:Hakkespettene]]
[[nn:The Junior Woodchucks]]
[[nn:Hakkespettene]]
[[pl:Młodzi Skauci]]
[[pl:Młodzi Skauci]]
[[pt:Escoteiros-Mirins]]
[[pt:Escoteiros-Mirins]]

Versio 23. helmikuuta 2008 kello 01.38

Tämä artikkeli käsittelee Aku Ankka -sarjakuvien sudenpentuja. Sudenpentuja ovat myös suomalaiset 7–10 -vuotiaat partiolaiset.

Sudenpennut (engl. The Junior Woodchucks) on Aku Ankka -sarjakuvissa seikkaileva ankkalinnalainen partioryhmä, johon Akun Ankan holhokit, Tupu, Hupu ja Lupu, kuuluvat. Sudenpentujen oppaana toimii kaiken mahdollisen tiedon sisältävä Sudenpentujen käsikirja, jota hyödynnetään sudenpentujen seikkailuissa erittäin usein. Sudenpentujen käsikirjaa ei kuitenkaan järjestön periaatteiden mukaan saa käyttää oman edun tavoitteluun, kuten kadonneiden aarteiden etsimiseen. Käsikirjaa ei myöskään myydä sudenpentuihin kuulumattomille. Ensimmäinen sudenpentu oli Pietari Peloton. Sudenpentujen partiojärjestön perusti Tupun, Hupun ja Lupun iso-iso-isoisä Kornelius Ankanpää, Ankkalinnan perustajan Julle Ankanpään poika. Erään Don Rosan tarinan mukaan Sudenpentujen perustaja olisi Kleopatra, joka eli tuhansia vuosia sitten.

Sudenpennuille on tyypillistä jakaa runsaasti arvomerkkejä ansiokkaasta ja epäitsekkäästä toiminnasta. Sudenpentujen ohjaajilla on erityisiä kunnianimiä, jotka ovat lyhenteitä pidemmistä henkilön ominaisuuksien kuvauksista. Esimerkiksi Aku Ankka -lehden numerossa 44 vuodelta 2003 on Sudenpentumuseon avaajan arvonimeksi ilmoitettu H.U.P.S.A.K.K.O (Höyli, Uuttera, Pistämätön Seuramies, Armoton Kättelijä ja Kerkeä Ovimikko).

Katso myös

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.