Ero sivun ”Korppoon madonna” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh + w + w-fix
p mallineviittauksen korjaus, Replaced: {{tynkä/kirkko}} → {{Tynkä/Kirkko}} AWB
Rivi 1: Rivi 1:
'''Korppoon Madonna''' on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos<ref>http://www.nba.fi/fi/skm_perusnayttely</ref>. Se on valmistettu [[pähkinäpuu]]sta [[1200-luku|1200-luvulla]]. Veistoksen arvellaan olevan peräisin [[Köln]]istä; se edustaa [[Romaaninen tyyli|romaanista tyyliä]] <ref>http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/mar2001/madonna.htm</ref>. Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty [[Luettelo Suomen keskiaikaisista kivikirkoista#Varsinais-Suomi|Korppoon kirkkoa]] varten vai sinne myöhemmin siirretty.
'''Korppoon Madonna''' on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos.<ref>http://www.nba.fi/fi/skm_perusnayttely</ref> Se on valmistettu [[pähkinäpuu]]sta [[1200-luku|1200-luvulla]]. Veistoksen arvellaan olevan peräisin [[Köln]]istä; se edustaa [[Romaaninen tyyli|romaanista tyyliä]].<ref>http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/mar2001/madonna.htm</ref> Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty [[Luettelo Suomen keskiaikaisista kivikirkoista#Varsinais-Suomi|Korppoon kirkkoa]] varten vai sinne myöhemmin siirretty.


==Lähde==
==Lähteet==
{{Viitteet}}
<references />


{{tynkä/kirkko}}
{{Tynkä/Kirkko}}


[[Luokka:Kristillinen taide]]
[[Luokka:Kristillinen taide]]

Versio 20. helmikuuta 2008 kello 20.11

Korppoon Madonna on vanhin Suomessa säilynyt kirkollinen puuveistos.[1] Se on valmistettu pähkinäpuusta 1200-luvulla. Veistoksen arvellaan olevan peräisin Kölnistä; se edustaa romaanista tyyliä.[2] Ei ole varmuutta, onko veistos alun perin tehty Korppoon kirkkoa varten vai sinne myöhemmin siirretty.

Lähteet

Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.