Ero sivun ”Xavier Pons” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SilvonenBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: pt:Xavier Pons muokkasi: ca:Xavier Pons i Puigdollers
Rivi 19: Rivi 19:
[[Luokka:Espanjalaiset ralliautoilijat|Pons, Xavier]]
[[Luokka:Espanjalaiset ralliautoilijat|Pons, Xavier]]


[[ca:Xavier Pons]]
[[ca:Xavier Pons i Puigdollers]]
[[en:Xavier Pons]]
[[en:Xavier Pons]]
[[fr:Xavier Pons (pilote)]]
[[fr:Xavier Pons (pilote)]]
[[pl:Xavier Pons]]
[[pl:Xavier Pons]]
[[pt:Xavier Pons]]

Versio 18. helmikuuta 2008 kello 08.11

Xavier Pons (s. 21. tammikuuta 1980, Vic) on katalonialainen rallikuljettaja. Hän ajoi ensin moottoripyöriä, mutta siirtyi myöhemmin, vuonna 2002, ralliautoihin. Ensimmäisen MM-rallinsa hän ajoi vuonna 2003 ja urallaan hän on toistaiseksi (11.06.2006) kerännyt 21 MM-pistettä.

MM-rallikausi 2006

Kaudeksi 2006 Pons teki koko sarjan kattavan sopimuksen Kronos -yksityistallin kanssa. Saksan MM-ralliin tultaessa Kronos nosti Daniel Sordon ajamaan merkkimestaruuspisteitä tallille Ponsin sijaan. Pons onnistui ajamaan Turkissa neljänneksi ja jätti taakseen Loebin korvanneen Colin McRaen ja Sordon. Tämä vakuutti tallin ja Pons nimettiin Australiaan ajamaan merkkipisteistä loukkaantuneen Loebin tilalle. Australian ja Uuden Seelannin ralleissa Pons osoitti vauhtinsa parantuneen soralla ja ajoi Australiassa ja Uudessa Seelannissa neljänneksi. Uudessa Seelannissa Pons taisteli Manfred Stohlin ja Daniel Sordon kanssa kolmannesta sijasta. Pons ajoi kaksi pohja-aikaa päätöspäivänä. Kauden viimeisessä rallissa Walesissa Pons ajoi viidenneksi, mutta ilmoitti myöhemmin jäävänsä pois kauden 2007 MM sarjasta, koska kilpailukykyistä autoa ei ollut saatavissa.

MM-rallikausi 2007

Juuri ennen kauden alkua tuli tieto, että Pons sai rahoituksen kuntoon ja ajaa muutamia MM-ralleja vuoden 2005 Mitsubishi Lancer WRC autolla. Kauden avauksessa Pons jäi pisteittä auton vaihteiston petettyä. Ruotsissa Pons ajoi ulos ja jäi pisteittä.

Ennen Suomen MM rallia Pons teki sopimuksen Subarun kanssa kauden 2007 lopuista ralleista. Sopimukseen sisältyy myös kausi 2008 ja optio kaudesta 2009. Suomen MM-rallissa Pons ajoi kuudenneksi.

Aiheesta muualla

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.