Ero sivun ”QuakeNet” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
181 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
Toisin kuin esimerkiksi IRCnetissä, QuakeNetissä on verkkopalveluita, jotka näkyvät IRC-botteina. Osa verkkopalveluista on tarkoitettu auttamaan kanavan ylläpidossa, ja sellaisen botin voi saada omalle kanavalle.
 
; G (help@quakenet.org) "NewServ HelpMod 2"
: G päivystää #help kanavalla. G:tä ei ole mahdollista saada omalle kanavalle.
; L (TheLBot@lightweight.quakenet.org) "The lean, mean opping machine."
: L on QuakeNetin kevyt kanavanhallintabotti. Siinä ei ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin Q-botissa, mutta se riittää aivan mainiosti useimmille kanaville. Myöskään vaatimukset L-botin saamiseksi kanavalle eivät ole niin suuret. L-botti kehitettiin, koska Q-botti alkoi kuluttaa liikaa palvelintehoa.
; Q (TheQBot@CServe.quakenet.org) "The Q Bot"
: Q-botti on ensimmäinen kanavahallintabotti. Nykyään suositellaan L-bottia Q-botin sijaan. Q-botissa on muutamia lisäkomentoja ja vähemmän rajoituksia. Sen arvostus on pikkuhiljaa hiipumassa. Nykyään Q-bottia on vaikea saada omalle kanavalle.
 
; S (TheSBot@spamscan.quakenet.org) "SpamScan v2.07"
: S-botti on QuakeNetin vastaus spämmäykseen ja viruslinkkien levittämiseen. Sen löytää vain suurilta kanavilta ja sen toimia ei voi tavallinen käyttäjä ohjata. S-botti poistaa ongelmallisen käyttäjän verkosta tai vakavissa tapauksissa estää myös pääsyn takaisin verkkoon.
 
; O (operserv@operserv.quakenet.org) "This is operservice 2.38"
: IRC Operaattorit käyttävät tätä bottia mm. käyttäjien poistamiseen verkosta ja "trustien" myöntämiseen. Tätä bottia ei voi saada omalle kanavalle.
 
; R (request@request.quakenet.org) "Service Request v0.23"
: R botti on QuakeNetin omista boteista uusin, ja se on tarkoitettu vain "palveluiden vastaanottoon". R:ltä voi esimerkiksi hakea L, Q ja S botteja omille kanavilleen ja siltä voi pyytää kanavaoperaattorin oikeuksia kanavalla oleville, mikäli kanavalla ei ole enää kenelläkään operaattoristatusta. Palvelu ei toimi verkkokatkojen aikana, ja kanavaoperaattorin oikeudet annetaan vain niille henkilöille, jotka ovat olleet tarpeeksi kauan kanavaoperaattoreina aikaisemmin.
 
10

muokkausta

Navigointivalikko