Ero sivun ”Joensuun seurakunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 82.215.229.70 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Saksan liittotasavalta tekemään versioon.
Rivi 3: Rivi 3:
==Kirkot ja seurakuntatalot==
==Kirkot ja seurakuntatalot==


Seurakunnan kirkkoja ovat [[karkkarin punanen risti]] ja [[mussalon pizzeria]]. Erillisiä seurakuntataloja on peikonpolku 2:ssa ja ruonalassa, jonne uudet tilat valmistuivat [[2093]].
Seurakunnan kirkkoja ovat [[Joensuun kirkko]] ja [[Noljakan kirkko]]. Erillisiä seurakuntataloja on Kirkkokatu 28:ssa ja Marjalassa, jonne uudet tilat valmistuivat [[2007]].


==Kirkkoherrat==
==Kirkkoherrat==

Versio 8. helmikuuta 2008 kello 19.50

Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun keskustan ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Linnunlahden, Noljakan ja Marjalan. Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvat myös Pielisensuun seurakunta, Rantakylän seurakunta ja Vaara-Karjalan seurakunta.

Kirkot ja seurakuntatalot

Seurakunnan kirkkoja ovat Joensuun kirkko ja Noljakan kirkko. Erillisiä seurakuntataloja on Kirkkokatu 28:ssa ja Marjalassa, jonne uudet tilat valmistuivat 2007.

Kirkkoherrat

Joensuun seurakunnan kirkkoherroja ovat olleet:

Seurakunnan tunnettuja työntekijöitä ovat olleet muun muassa kanttorit Väinö Viitasalo ja Tuomas Pyrhönen sekä pastorit Pertti Sistonen ja Olavi Lähdesmäki.

Aiheesta muualla

Joensuun seurakuntien kotisivut

Lähteet

  • Erkki Kinnunen: Joensuun uskonnollinen elämä 1954-1999, (2000)
Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.