Ero sivun ”OLED-näyttö” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Zarex (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Oled-näyttö''' (''Organic Light Emitting Diodes'') on litteä [[näyttö]], joka on paksuudeltaan hyvin ohut. Sen toiminta perustuu orgaaniseen aineeseen, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin [[diodi]]. Se tuottaa valoa, kun siihen tuodaan sähköä. Koska OLED-näyttö tuottaa itse valoa, se kuluttaa jopa 30% vähemmän sähköä, kuin nykyaikaiset LCD-näytöt. OLED-näytöt ovat normaaleita LCD-televisioita tarkempia.
'''OLED-näyttö''' (''Organic Light Emitting Diodes'') on litteä [[näyttö]], joka on paksuudeltaan hyvin ohut. Sen toiminta perustuu orgaaniseen aineeseen, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin [[diodi]]. Se tuottaa [[valo]]a, kun siihen tuodaan [[sähkö]]ä. Koska OLED-näyttö tuottaa itse valoa, se ei tarvitse taustavaloa ja se kuluttaa jopa 30% vähemmän sähköä kuin nykyaikaiset [[Nestekidenäyttö|LCD-näytöt]]. OLED-näytöt ovat myös normaaleita LCD-näyttöjä tarkempia.

Eräs OLED-näyttöjen huonoista puolista on niiden lyhytikäisyys – litteissä löytöissä käytettävä sininen OLED on tyypillisesti kestänyt vain noin 5 000 käyttötuntia, joka on vähän verrattuna nykyaikaisten LCD, [[LED]] ja [[Plasmapaneelinäyttö|plasmanäyttöjen]] keskimääräiseen 60 000 tunnin käyttöikään. Tähän on kuitenkin tulossa parannuksia tekniikan kehittyessä.

{{tynkä/Tekniikka}}
{{tynkä/Tekniikka}}



Versio 6. helmikuuta 2008 kello 08.36

OLED-näyttö (Organic Light Emitting Diodes) on litteä näyttö, joka on paksuudeltaan hyvin ohut. Sen toiminta perustuu orgaaniseen aineeseen, joka käyttäytyy samalla tavalla kuin diodi. Se tuottaa valoa, kun siihen tuodaan sähköä. Koska OLED-näyttö tuottaa itse valoa, se ei tarvitse taustavaloa ja se kuluttaa jopa 30% vähemmän sähköä kuin nykyaikaiset LCD-näytöt. OLED-näytöt ovat myös normaaleita LCD-näyttöjä tarkempia.

Eräs OLED-näyttöjen huonoista puolista on niiden lyhytikäisyys – litteissä löytöissä käytettävä sininen OLED on tyypillisesti kestänyt vain noin 5 000 käyttötuntia, joka on vähän verrattuna nykyaikaisten LCD, LED ja plasmanäyttöjen keskimääräiseen 60 000 tunnin käyttöikään. Tähän on kuitenkin tulossa parannuksia tekniikan kehittyessä.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.