Ero sivun ”Krist Novoselic” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p hienosäätö
Rivi 20: Rivi 20:
==Lyhyt elämäkerta==
==Lyhyt elämäkerta==


Nuorena Novoselic siirtyi Kroatiaan asumaan sukulaistensa kanssa. Samoihin aikoihin hän alkoi kuunnella [[punk]]ia, esimerkiksi sellaisia yhtyeitä kuin [[Sex Pistols]] ja [[Ramones]]. Kun Novoselic jonkin ajan kuluttua palasi Yhdysvaltoihin, hän tapasi [[Kurt Cobain]]in. Novoselic perusti hänen kanssaan vuonna [[1987]] [[grunge]]-yhtye [[Nirvana (yhtye)|Nirvanan]]. Novoselic itse toimi siinä basistina. Nirvana hajosi vuonna [[1994]], sillä yhtyeen solisti Kurt Cobain teki itsemurhan [[5.4.1994]]. Sen jälkeen Novoselic perusti yhtyeen nimeltään [[Sweet 75]]. Se ei saanut paljoa suosiota. Senkin jälkeen Novoselic on toiminut lukuisissa yhtyeissä, mutta ei ole saanut enää kovin paljoa julkisuutta. Tällä hetkellä hän vaikuttaa Flipper- nimisessä punk-yhtyeessä.
Nuorena Novoselic siirtyi Kroatiaan asumaan sukulaistensa kanssa. Samoihin aikoihin hän alkoi kuunnella [[punk]]ia, esimerkiksi sellaisia yhtyeitä kuin [[Sex Pistols]] ja [[Ramones]]. Kun Novoselic jonkin ajan kuluttua palasi Yhdysvaltoihin, hän tapasi [[Kurt Cobain]]in. Novoselic perusti hänen kanssaan vuonna [[1987]] [[grunge]]-yhtye [[Nirvana (yhtye)|Nirvanan]]. Novoselic itse toimi siinä basistina. Nirvana hajosi vuonna [[1994]] solisti Kurt Cobain in tehtyä itsemurhan [[5.4.1994]]. Sen jälkeen Novoselic perusti yhtyeen nimeltään [[Sweet 75]], joka ei saanut paljoa suosiota. Senkin jälkeen Novoselic on toiminut lukuisissa yhtyeissä, mutta on jättäytynyt pois julkisuudesta. Tällä hetkellä hän vaikuttaa Flipper- nimisessä punk-yhtyeessä. Novoselic on myös erittäin aktiivinen politiikan saralla.


==Triviaa==
==Triviaa==

Versio 20. tammikuuta 2008 kello 17.16

Krist Novoselic
[[Tiedosto:Krist Novoselic (2004)|250px|]]
Henkilötiedot
Syntynyt16. toukokuuta 1965
Muusikko
Aktiivisena 1987-
Tyylilajit Rock
Punk rock
Alternative rock
Grunge
Soittimet Kitara
Basso
Harmonikka
Yhtyeet Nirvana
Eyes Adrift
Sweet 75
Levy-yhtiöt Sub PopView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.novoselic.com

Krist Anthony Novoselic (s. 16. toukokuuta 1965) on yhdysvaltalainen rock-muusikko. Hän syntyi Comptonissa, Kaliforniassa. Hänen vanhempansa olivat Kroatiasta peräisin olevia maahanmuuttajia.

Lyhyt elämäkerta

Nuorena Novoselic siirtyi Kroatiaan asumaan sukulaistensa kanssa. Samoihin aikoihin hän alkoi kuunnella punkia, esimerkiksi sellaisia yhtyeitä kuin Sex Pistols ja Ramones. Kun Novoselic jonkin ajan kuluttua palasi Yhdysvaltoihin, hän tapasi Kurt Cobainin. Novoselic perusti hänen kanssaan vuonna 1987 grunge-yhtye Nirvanan. Novoselic itse toimi siinä basistina. Nirvana hajosi vuonna 1994 solisti Kurt Cobain in tehtyä itsemurhan 5.4.1994. Sen jälkeen Novoselic perusti yhtyeen nimeltään Sweet 75, joka ei saanut paljoa suosiota. Senkin jälkeen Novoselic on toiminut lukuisissa yhtyeissä, mutta on jättäytynyt pois julkisuudesta. Tällä hetkellä hän vaikuttaa Flipper- nimisessä punk-yhtyeessä. Novoselic on myös erittäin aktiivinen politiikan saralla.

Triviaa

  • Novoselic on 2.01 metriä pitkä.
  • Hän soittaa basson lisäksi myös Harmonikkaa
  • Hän soittaa Harmonikkaa Nirvanan MTV Unplugged keikalla "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" ja Dave Grohl soittaa bassoa.
  • Novoselic soittaa kitaraa Seasons In The Sun cover kappaleessa, Kurt Cobain soittaa rumpuja ja laulaa ja Grohl soittaa bassoa. Tämä on nähtävissä Nirvanan With The Lights Out box-setin DVD:llä.