Ero sivun ”Neil Tennant” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
VolkovBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: ro:Neil Tennant
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Neil Francis Tennant''' (s. [[10. heinäkuuta]] [[1954]], [[North Shields]], [[Tyne and Wear]], [[Iso-Britannia]]) on brittiläinen muusikko, joka yhdessä [[Chris Lowe]]n kanssa muodostaa [[Pet Shop Boys]] -yhtyeen.
'''Neil Francis Tennant''' (s. [[10. heinäkuuta]] [[1954]], [[North Shields]], [[Tyne and Wear]], [[Iso-Britannia]]) on brittiläinen muusikko, joka yhdessä [[Chris Lowe]]n kanssa muodostaa [[Pet Shop Boys]] -yhtyeen.


Tennant kävi St. Cuthbert's Grammar Schoolia, katolilaista poikakoulua [[Newcastle-upon-Tyne]]ssä. Hänen kappaleensa "This Must Be The Place I Waited Years To Leave" ja "It's a Sin" kertovatkin Tennantin vuosista katolilaisessa koulussa ja siellä ylläpidetystä kovasta kurista. "It's a Sin" aiheutti kiistaa, koska se sisälsi epäsuoraa kritiikkiä katolilaista opetusta kohtaan. Kun Tennant valmistui, hän työskenteli lyhyen aikaa toimittajana Yhdistyneen kuningaskunnan [[Marvel Comics]]ille. Vuonna [[1982]] hän liittyi teini-ikäisille suunnatun pop-lehti ''[[Smash Hits]]in'' toimitukseen. Tällöin hänellä oli mahdollisuus matkustaa [[Yhdysvallat|Yhdysvaltoihin]] haastattelemaan [[The Police]]a. Tennant tapasi Yhdysvalloissa myös [[Bobby Orlando]]a, joka myöhemmin tuotti Pet Shop Boysin ensisinglen "West End Girls".
Tennant kävi St. Cuthbert's Grammar Schoolia, katolilaista poikakoulua [[Newcastle-upon-Tyne]]ssä. Hänen kappaleensa "This Must Be The Place I Waited Years To Leave" ja "It's a Sin" kertovatkin Tennantin vuosista katolilaisessa koulussa ja siellä ylläpidetystä kovasta kurista. "It's a Sin" aiheutti kiistaa, koska se sisälsi epäsuoraa kritiikkiä katolilaista opetusta kohtaan. Kun Tennant valmistui, hän työskenteli lyhyen aikaa toimittajana Yhdistyneen kuningaskunnan [[Marvel Comics]]ille. Vuonna [[1982]] hän liittyi teini-ikäisille suunnatun pop-lehti ''[[Smash Hits]]in'' toimitukseen. Tällöin hänellä oli mahdollisuus matkustaa [[Yhdysvallat|Yhdysvaltoihin]] haastattelemaan [[The Police]]a. Tennant tapasi Yhdysvalloissa myös [[Bobby Orlando]]a, joka myöhemmin tuotti Pet Shop Boysin ensisinglen "West End Girls". Neil lopetti työnsä Smash Hits-lehdessä 1985 keskittyäkseen musiikin tekemiseen.


[[1980-luku|1980-luvun]] alussa hän perusti Chris Lowen kanssa Pet Shop Boysin, joka on yhä aktiivinen. Sen viimeisin albumi on ''[[Fundamental]]'' ([[2006]]).
[[1980-luku|1980-luvun]] alussa hän perusti Chris Lowen kanssa Pet Shop Boysin, joka on yhä aktiivinen. Sen viimeisin albumi on ''[[Fundamental]]'' ([[2006]]).

Versio 17. tammikuuta 2008 kello 16.55

Neil Francis Tennant (s. 10. heinäkuuta 1954, North Shields, Tyne and Wear, Iso-Britannia) on brittiläinen muusikko, joka yhdessä Chris Lowen kanssa muodostaa Pet Shop Boys -yhtyeen.

Tennant kävi St. Cuthbert's Grammar Schoolia, katolilaista poikakoulua Newcastle-upon-Tynessä. Hänen kappaleensa "This Must Be The Place I Waited Years To Leave" ja "It's a Sin" kertovatkin Tennantin vuosista katolilaisessa koulussa ja siellä ylläpidetystä kovasta kurista. "It's a Sin" aiheutti kiistaa, koska se sisälsi epäsuoraa kritiikkiä katolilaista opetusta kohtaan. Kun Tennant valmistui, hän työskenteli lyhyen aikaa toimittajana Yhdistyneen kuningaskunnan Marvel Comicsille. Vuonna 1982 hän liittyi teini-ikäisille suunnatun pop-lehti Smash Hitsin toimitukseen. Tällöin hänellä oli mahdollisuus matkustaa Yhdysvaltoihin haastattelemaan The Policea. Tennant tapasi Yhdysvalloissa myös Bobby Orlandoa, joka myöhemmin tuotti Pet Shop Boysin ensisinglen "West End Girls". Neil lopetti työnsä Smash Hits-lehdessä 1985 keskittyäkseen musiikin tekemiseen.

1980-luvun alussa hän perusti Chris Lowen kanssa Pet Shop Boysin, joka on yhä aktiivinen. Sen viimeisin albumi on Fundamental (2006).

1980-luvulla Tennant ei puhunut seksuaalisuudestaan avoimesti, mutta pian Very-albumin julkaisun jälkeen 1993 Tennant kertoi brittiläisessä Attitude-lehdessä olevansa homoseksuaali. Tennant tuottaa Rufus Wainwrightin toukokuussa 2007 ilmestyvän Release the Stars -albumin.

Tennant on toisinaan esiintynyt myös vierailevana artistina muiden levyillä. Hän on mm. tehnyt yhteistyötä Robbie Williamsin kanssa albumilla Rudebox, jossa Tennantin ääntä kuullaan kahdella kappaleella. Vuonna 1996 Tina Turnerin levyllä Wildest Dreams on mukana laulu "Confidential", jonka kirjoitti ja tuotti Pet Shop Boys. Tennant esittää kappaleessa taustalaulun. Tennant oli mukana myös Sueden Filmstar-singlen b-puolen livekappaleilla.

Skotlantilainen näyttelijä David McDonald otti taiteilijanimekseen David Tennant Neil Tennantin mukaan.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.