Ero sivun ”Constantine Samuel Rafinesque” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
w
(en Wiki)
p (w)
Rafinesquen teoriat olivat [[evoluutioteoria]]n valmistelua. Hänen on väitetty kehittäneen evoluutioteorian ennen [[Charles Darwin]]ia mutta hänellä ei ollut aavistustakaan luonnonvalinnasta ja hänen käsityksensä geologisista ajanjaksoista oli aivan liian suppea.
 
1836 hän julkaisi 2-osaisen teoksen ''American Nations'', oman käännöksen ''Walam Olum''ista, [[lenapedelawaret|lenapekansan]]kansan (myös [[delaware]]delawaret) luomiskertomuksen. Tämä kertomus on myöhemmin osoitettu huijaukseksi eikä se selvästikään ole aito [[intiaani]]dokumentti.
 
Hänen merkittävin saavutuksensa Pohjois-Amerikan esihistorian selvittämisessä oli hänen tutkimuksensa muinaisjäännöksistä, joita hän suoritti erityisesti [[Ohio]]n laaksossa, ja jotka hän ensin leimasi ''Amerikan muinaismonumenteiksi''. Hän luetteloi yli 500 arkeologista paikkaa, joista suuri osa on sen jälkeen tuhoutunut. Hän ei koskaan suorittanut kaivauksia, vaan tarkkojen muistiinpanojen, piirrosten ja kirjallisten kuvausten avulla dokumentoi paikat, joilla hän kävi. Vain muutamia hänen kuvailuistaan julkaistiin mutta kaikki hänen 148 kohdettaan Kentuckyssa sisältyivät myös Squierin ja Davisin tästä osavaltiosta tekemään kuuluisaan selvitykseen ''Ancient Monuments of the Mississippi Valley'' (1848).
65 082

muokkausta

Navigointivalikko