Ero sivun ”Aaronic Order” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  12 vuotta sitten
p
huoltoa , typos fixed: 1891 - 1 → 1891 – 1 AWB
p (huoltoa , typos fixed: 1891 - 1 → 1891 – 1 AWB)
'''Aaronic Order''' ("Aaronin järjestys", tunnettu myös nimellä '''House of Aaron''', "Aaronin huone") on [[Yhdysvallat|Yhdysvalloissa]] toimiva uskonnollinen yhteisö, joka voidaan mahdollisesti laskea [[mormonismi|myöhempien aikojen pyhien liikkeeseen]] kuuluvaksi. Tämä ei kuitenkaan ole selvää, koska yhteisö ei pidä [[Joseph Smith]]iä Jumalan profeettana eikä [[Mormonin kirja]]a pyhänä kirjoituksena. Suhde myöhempien aikojen pyhien liikkeeseen on enemmänkin historiallinen kuin teologinen.
 
Aaronic Orderin perusti vuonna [[1942]] by Maurice L. Glendenning (1891 - 19691891–1969), joka oli aiemmin kuulunut [[Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko]]on. Hänet kuitenkin erotettiin kirkosta, koska hän väitti saaneensa ilmestyksiä [[enkeli]] [[Elia]]lta. Vuonna 1944 hän julkaisi ilmestyksensä kirjana nimeltä ''The Book of Elias'' ("Elian kirja"). [[1978]] julkaistiin pyhä kirjoitus nimeltä ''Levitical Writings'' ("Leeviläiset kirjoitukset"), johon kuuluvat Elian kirja, Opetuslasten kirja sekä uusia ilmoituksia.
 
[[1956]] yhteisö perusti oman kommuunin EskDalen Utahiin. Kaikki kannattajat eivät kuitenkaan muuttaneet sinne, vaan osa jatkoi elämäänsä osana normaalia yhteiskuntaa. Nykyään yhteisöllä on seurakuntia EskDalessa, Partounissa ja Murrayssa, kaikki [[Utah]]issa.

Navigointivalikko