Ero sivun ”Hepteeni” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Arla (keskustelu | muokkaukset)
w, (+minitynkä)
Lisäyksiä
Rivi 1: Rivi 1:
'''Hepteeni''' on yksinkertaisimmillaan seitsemän [[hiili]]atomin ja neljäntoista [[vety]]atomin muodostama yhdiste, jossa on joidenkin kahden hiiliatomin välillä kaksoissidos. Kaksoissidoksen paikka voi vaihdella ja hiiliatomiketjun ei tarvitse olla suora, vaan se voi haaroittua useasta kohtaa.
'''Hepteeni''' ([[hiili|C]]<sub>7</sub>[[vety|H]]<sub>14</sub>) on yksinkertaisimmillaan seitsemän [[hiili]]atomin ja neljäntoista [[vety]]atomin muodostama [[yhdiste]], jossa on joidenkin kahden hiiliatomin välillä [[kaksoissidos]]. Kaksoissidoksen paikka voi vaihdella ja hiiliatomiketjun ei tarvitse olla suora, vaan se voi haaroittua useasta kohtaa. Hepteenillä on monia [[isomeria|isomeerisia]] muotoja kuten esimerkiksi [[1-hepteeni]] [[CAS-numero]] tai [[3-hepteeni]] CAS 592-78-9. Rengasmuotoinen hepteeni on nimeltään [[syklohepteeni]] (C<sub>7</sub>H<sub>12</sub>).


{{minitynkä}}
{{Alkeenit}}

{{Tynkä/Kemia}}

[[Luokka:Alkeenit]]

[[en:Heptene]]

Versio 8. tammikuuta 2008 kello 14.43

Hepteeni (C7H14) on yksinkertaisimmillaan seitsemän hiiliatomin ja neljäntoista vetyatomin muodostama yhdiste, jossa on joidenkin kahden hiiliatomin välillä kaksoissidos. Kaksoissidoksen paikka voi vaihdella ja hiiliatomiketjun ei tarvitse olla suora, vaan se voi haaroittua useasta kohtaa. Hepteenillä on monia isomeerisia muotoja kuten esimerkiksi 1-hepteeni CAS-numero tai 3-hepteeni CAS 592-78-9. Rengasmuotoinen hepteeni on nimeltään syklohepteeni (C7H12).

Malline:Alkeenit

Tämä kemiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.