Ero sivun ”IPTV” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Telvis50 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Telvis50 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 7: Rivi 7:


===IPTV Operaattoreita===
===IPTV Operaattoreita===
'''IPTV''' Operaattoreita pääkaupunki seudulla:
IPTV Operaattoreita [[Suomi|Suomessa]]:
* [[Elisa (yritys)|Elisa]]
* [[Elisa (yritys)|Elisa]]
* [[DNA (yritys)|DNA]]
* [[DNA (yritys)|DNA]]

Versio 4. tammikuuta 2008 kello 21.46

DVB-IP on internet-protokollan käyttöön perustuva teknologia niin ohjelman jakelussa kuin paluukanavassakin.

Tekniikka


Tekniikka hyödyntää IP-sovitinta, joka vastaanottaa IP-verkkoon pakatun lähetteen ja siirtää sen TV:lle. IPTV on aina kaksisuuntainen, mikä mahdollistaa myös sovittimeen integroidun Internet-selaimen käytön TV-ruudulta. Myös kaapeli-tv-linjalla on mahdollista käyttää IPTV:tä koska siinä on saatavilla valmiiksi riittävän nopea kaista vastaanottajalle ja sen paluukanava voidaan toteuttaa normaalin ADSL-liittymän kautta. Yhden ohjelman välittäminen vaatii siirtonopeudeksi 2–5 Mbit/s eli käytännössä vähintään 8 megabitin laajakaistaliittymän.

IPTV Operaattoreita

IPTV Operaattoreita Suomessa:

Palvelut


Liiketoimintamalliltaan IPTV rinnastetaan kaapelijakeluun eli sillä on must carry -velvoite. Laajakaistainen paluukanava mahdollistaa tilaajakohtaiset palvelut, kuten esimerkiksi tilausvideopalvelun (Video on Demand).

Maksutelevisiokanavien tarjonnassa IPTV tuo merkittävästi lisää kanavia maanpäällisen jakelun kotitalouksille. Satelliitti- ja kaapelijakelun talouksille tarjonta on suurin piirtein samalla tasolla. IPTV mahdollistaa välittömän interaktiivisuuden laajakaistayhteyden kautta ja Internetin perusselaaminen televisiolla on mahdollista.

Käyttökustannuksiltaan IPTV on periaatteessa kallein, koska se edellyttää kuluttajan maksamaan kuukausittain nopeasta laajakaistaliittymästä, mutta IPTV:n kohdalla on erityisesti huomioitava Triple Play-paketoinnin mahdollistamat säästöt kuluttajalle laajakaista-, televisio- ja puhepalveluiden kustannuksissa.

Tietoturva


IPTV järjestelmä on herkkä erilaisille häiriöille siirtotiellä, sillä jo pienikin häiriö tai katkos näkyy selvänä puutteena kuvassa. Aikoinaan DOS (Denial of service) hyökkäykset olivat tavallisia ja hankaloittivat suuresti kohteen verkon käyttöä. Samantyyppiset hyökkäykset tai jo pelkästään ylisuurella ICMP pyynnöllä voidaan saada aikaan suurtakin verkkokuormaa joka saattaisi vaikuttaa lähetteen tasoon pakettien häviämisen tai korruptoitumisen muodossa.

Katso myös


DVB-IP