Ero sivun ”Director musices” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
FlaBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: sv:Director musices
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Director musices''' (lyhennetään usein ''dir. mus.'') on arvonimi, jonka [[tuomiokapituli]] myöntää ansioituneelle urkurille tai [[Suomen presidentti|Tasavallan presidentti]] myöntää ansioituneelle muusikolle.
'''Director musices''' (lyhennetään usein ''dir. mus.'') on arvonimi, jonka [[tuomiokapituli]] myöntää ansioituneelle [[urkuri]]lle tai [[Suomen presidentti|tasavallan presidentti]] ansioituneelle muusikolle.


Tuomiokapitulin myöntämästä arvonimestä ei ole ollut aiemmin säädöstä, mutta [[Kirkkolainsäädäntö |kirkkolakiin]] on tekeillä siitä muutos. Tuomiokapituli myöntää kirkolliskokouksen toimikauden aikana yhden arvonimen kutakin alkavaa 30 seurakuntavirassa olevaa kanttoria kohden.
Tuomiokapitulin myöntämästä arvonimestä ei ole ollut aiemmin säädöstä, mutta [[Kirkkolainsäädäntö |kirkkolakiin]] on tekeillä siitä muutos. Tuomiokapituli myöntää [[kirkolliskokous|kirkolliskokouksen]] toimikauden aikana yhden arvonimen kutakin alkavaa 30 seurakuntavirassa olevaa [[kanttori]]a kohden.


==Lähteet==
==Lähteet==

Versio 27. joulukuuta 2007 kello 19.57

Director musices (lyhennetään usein dir. mus.) on arvonimi, jonka tuomiokapituli myöntää ansioituneelle urkurille tai tasavallan presidentti ansioituneelle muusikolle.

Tuomiokapitulin myöntämästä arvonimestä ei ole ollut aiemmin säädöstä, mutta kirkkolakiin on tekeillä siitä muutos. Tuomiokapituli myöntää kirkolliskokouksen toimikauden aikana yhden arvonimen kutakin alkavaa 30 seurakuntavirassa olevaa kanttoria kohden.

Lähteet