Ero sivun ”Kuurilan metsärata” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
97 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(täydennystä)
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Kuurilan metsärata''' oli [[Kalvola]]ssa, [[Kuurilan asema]]n lähellä sijainneelta [[Kuurilan kartano]]n sahalta länteen [[Pirttikoski (Kalvola)|Pirttikoskelle]] kulkenut, puutavaran kuljetukseen tarkoitettu kapearaiteinen [[metsärautatie]]. Radan [[raideleveys]] oli 750 mm ja rataverkon pituus kaikkiaan 22 km.<ref>http://vaunut.org/kuvasivu.php/11352.html?kuvaaja=515&x=50</ref>
 
Metsärautatien rakennutti vuonna [[1927]] Niemen kartanon omistaja Bertil Lönnholtz. Alkuvaiheessa vain Kuurilasta Ohtisille johtanutta rataa jatkettiin seuraavina vuosina Pirttikoskelle. Ohtisilla oli sivuraide sorakuopalle ja Pirttikoskella turvepehkutehtaalle. Kuurilan päässä rata ulotettiin kartanon sahalle. Metsäradalla oli myös läheltä Kuurilan asemaa erkaantunut sivurata Niemen kartanoon.
 
Radan liikkuva kalusto ostettiin [[Karl Fazer]]in omistamasta Taubilanhovista läheltä [[Käkisalmi|Käkisalmea]]. Radalla oli vain yksi [[höyryveturi]], tyypiltään 0-8-2T. Veturi oli alun perin Neumeyerin numerolla 36/1924 rakentama, mutta sen oli pahojen vaurioiden jälkeen [[Lokomo]] rakentanut uudelleen numerolla 96/1929. Veturi jäi tarpeettomaksi radan liikenteen loppuessa, mutta se ei kelvannut sotakorvaukseksi, joten se myytiin [[Hyvinkään–Karkkilan rautatie]]lle korvaamaan [[Neuvostoliitto]]on palautettua [[sotasaalis]]veturia. Veturin erikoisuutena oli kaksi hiekkakupua, joista toinen asennettiin vasta Karkkilassa. Veturi romutettiin vuonna 1960.
 
==Viitteet==
<references/>
 
==Lähteet==
16 513

muokkausta

Navigointivalikko