Ero sivun ”Fredrik August I” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä poistettu ,  13 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(Ak: Uusi sivu: '''Fredrik August I'''' syntymänimeltään ''Frederick Augustus Joseph Maria Anton Johann Nepomuk Aloys Xavier'' oli Saksin kuningas, joka syntyi Dresdenissä 23. joulukuuta ...)
 
'''Fredrik August I'''' syntymänimeltään ''Frederick Augustus Joseph Maria Anton Johann Nepomuk Aloys Xavier'' oli Saksin kuningas, joka syntyi [[Dresden]]issä [[23. joulukuu]]tajoulukuuta [[1750]] ja kuoli niin ikään Dresdenissä [[5 toukokuu]]tatoukokuuta [[1827]]). Hänen vanhempansa olivat [[Saksi]]n [[vaaliruhtinas]] [[Fredrik Kristian]] ja [[Baijeri]]n prinsessa [[Maria Antonia Walpurgis]].
 
Fredrik August I oli ensin Saksin vaaliruhtinas nimellä Fredrik August III vuodesta [[1763]]. Hän liittyi [[Napoleon]]in puolelle, kun tämä oli voittanut [[Preussi]]n vuonna 1806. Tästä kiitollisena Napoleon antoi hänelle kuninkaan arvonimen. Vuodesta [[1806]] hän oli Saksin kuningas nimellä Fredrik August I. Osoittaakseen kiitollisuutta Napoleonille, hän yhtyi ns. [[Reinin liittokunta]]an. Seuraavana vuonna Fredrik August I saikin hallittavakseen Varsovan suurherttuakunnan. Leipzigin taistelussa Fredrik August I:n joukot siirtyivät kuitenkin Napoleonin vastustajien puolelle, kun taas kuningas itse joutui näiden vangiksi. Vuonna [[1815]] päättyneen [[Wienin kongressi]]n päätöksen mukaan Fredrik August I:n oli luovutettava Preussille suuria alueita.
229

muokkausta

Navigointivalikko